logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kóbor János nagy tervekkel várta a következő évet

Zenekara egyik nagy slágerével, a Gammapolisszal búcsúzott el Kóbor Jánostól, az Omega frontemberétől az M5 kulturális csatorna Librettó című műsora. A zenekar menedzsere, Trunkos András az emlékadásban meghatódva emlékezett vissza Meckyre, akivel néhány héttel ezelőtt még külföldi lemezbemutató turnéjukat készítették elő.

„Most búcsúzom, / jóbarátaim / Találkozunk még, mondanám / De már nem hiszem, hogy újra eljövök, / Mert Gammapolis vár reám” – az egyik legtöbbet idézett Omega-sláger dalszövege fájdalmasan aktuális; december 6-án elhunyt a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekes, Kóbor János, vagy ahogyan szerettei és a szakma szólította őt, Mecky.

A magyar könnyűzenei élet megkerülhetetlen alakja sportsikerei és építész végzettsége ellenére választotta a zenélést, ami középiskolás kora óta a legnagyobb szenvedélye volt. A zenész pályájának legszebb pillanatait az Omega zenekar menedzsere, Trunkos András idézte fel az M5 Librettó című műsorában, és fájdalmas kijelentést tett: Mecky halálával meghalt az „Omega-front”.

„Erre nem lehet felkészülni, erre nincsenek szavak. Elment Benkő, Mihály és Kóbor, csak Debreczeni Ferenc és Molnár Gyuri maradtak. Napról napra rosszabb, ahogy az ember tudomásul veszi, hogy mi történt. Nemcsak a munka kötött össze bennünket Meckyvel, egy utcában laktunk, látogattuk egymást és ez mostantól nincs. Feldolgozhatatlan veszteség a halála. Olyan kötelék ez, mint egy jó házasság, amiben mindent tudtok már egymásról” – kezdte az Omega menedzsere, aki nagy tervekkel várta a következő évet, hiszen a közelmúltban jelent meg a zenekar Testamentum című új lemeze, amit egy németországi templomos koncertturnéval ünnepeltek volna meg.

Kóbor János október elején még vitalitása teljében, lelkesen mesélt az új korongról a Librettóban, akkor még senki sem gondolta volna, hogy a koronavírus elragadja őt.

Az adásban kollégája úgy emlékezett Kóbor Jánosra, mint a legszerényebb zenészre, akit valaha ismert. Egy kivételesen precíz, makacs ember volt, óriási energiákkal és kitartással. Az egész életét a zene vonzásában töltötte, a mindene volt az Omega, pedig fényes karriert futhatott volna be építészmérnökként is.

A menedzser szerint az Omega titka az, hogy a zenekar öt tagja olyat tudott létrehozni Magyarországon, amit előttük még senki és soha. Abban bízik, hogy generációk hosszú sora hallgatja még világslágereiket, mint amilyen például a Gyöngyhajú lány. A teljes beszélgetés újranézhető a Librettó Médiaklikk-oldalán.

Librettó – minden hétköznap 19 órától az M5 műsorán!

A Librettó korábbi adások 60 napig korlátlanul visszanézhetők a Médiaklikk.hu weboldalon.

Ajánljuk még