A nutellás lángos (amit sok esetben eperrel, banánnal vagy egyéb dolgokkal is megfejelnek még) már az utóbbi években is megjelent itt-ott Magyarországon, leginkább a külföldi turisták által kedvelt helyeken lehetett hozzájutni.
Sőt, pár hete már politikai témává is vált, miután Vitézy Dávid, a Podmaniczky Mozgalom vezetője a Fővárosi Közgyűlés egyik ülése előtt – a Fővám téri Nagyvásárcsarnok jövőjéhez kapcsolódóan – sérelmezte a „sok ezerforintos nutellás lángos” terjedését is.
Az ellenzőinek azonban rossz hírt jelenthet az, hogy az Index szerint
egyre több balatoni büfében jelenik meg a kínálatban a nutellás lángos.
Az Indexnek több lángosozó tulajdonosa is beszélt arról, hogy kénytelen volt vagy lesz bevezetni a nutellás vagy más szokatlan feltéttel (például lekvárral vagy fahéjjal) készült lángost is a kínálatba, mert a turisták ezeket igénylik (bár a magyarok körében egyelőre kevésbé aratott sikert a jelek szerint).
A lángost egyébként 2023-ban adták hozzá a hungarikumok listájához. Az Agrárminisztérium akkor azt írta: „A lángos készítésének hagyománya szorosan összefügg a kenyérsütés tradíciójával. A tökéletes lángos közepes vastagságú, nem túl olajos, belül puha, kívül roppanós. Hagyományosan a lángost reszelt sajttal, tejföllel, ízlés szerint fokhagymával megkenve fogyasztják, mára az édes és sós feltétek legkülönbözőbb fajtáiból lehet választani.”
Kiemelt kép: Nutellás lángos (Forrás: YouTube/Retró lángos Budapest)