1. Töltött zöldségek a sült húsokból
A megmaradt sült húsokból – legyen az pulyka, sonka vagy marhahús – szuper töltelék készíthető töltött zöldségekhez. Aprítsuk fel a húst, keverjük össze fűszerekkel, sajttal vagy zöldségekkel, és töltsük bele például paprikába, cukkinibe vagy akár gombafejekbe. Süssük meg a sütőben, és máris kész a finom és mutatós fogás!
2. Rakottas, de másképp
A karácsonyi menüből megmaradt krumplipüré, zöldségek és hús is kiváló alapja lehet egy rakott ételnek. Rétegezzük a maradékokat egy tepsiben, szórjunk rá sajtot, majd süssük össze. Így szinte egy teljesen új fogást kapunk, ami bármilyen családi ebéd sztárja lehet.
3. Egy különleges morzsa-party szendvics
A hidegtálak, sonkák, sült húsok maradékai szuper alapanyagok lehetnek egy ízletes szendvicshez. Használjunk hozzá ropogós kenyeret, adjunk hozzá salátát, savanyúságot, mustárt vagy majonézt, és kész is a tökéletes morzsa-party falat.
4. Süteménymaradékból új desszert
Ha maradt sütemény, például mézeskalács vagy bejgli, használjuk fel egy új desszertben! A bejglit feldarabolva hozzáadhatjuk egy pohárdesszerthez vagy rétegezhetjük egy krémes pohárkrémben. A mézeskalács morzsát pedig szórhatjuk joghurt tetejére vagy beépíthetjük egy új sütibe.
5. Húslevesből krémleves vagy raguleves
A maradék húslevesből készítsünk különleges krémlevest! Adjuk hozzá a megmaradt főtt zöldségeket, turmixoljuk össze, majd egy kis tejszínnel lágyítsuk. Ha inkább valami tartalmasabbra vágyunk, akkor a húsleves alapjára építve készítsünk ragulevest – egy kis tejszínnel, gombával és friss petrezselyemmel feljavítva egészen új élmény lesz.
6. Töltött káposztából rakott káposzta
A maradék töltött káposztát egy tepsibe rétegezhetjük friss káposztával és egyéb zöldségekkel, majd tejföllel és reszelt sajttal megszórva süssük össze. Ezáltal egy teljesen új, rakottas fogást hozhatunk létre.