Aktuális

Befagyott szélvédő? Itt a NASA mérnök tuti tippje, amivel pillanatok alatt kiolvaszthatjuk

Befagyott szélvédő? Itt a NASA mérnök tuti tippje, amivel pillanatok alatt kiolvaszthatjuk

| Szerző: hirado.hu
Ha nem akarjuk hóban és fagyban fél órán át kapargatni a szélvédőt, fogadjuk meg a tanácsokat, amivel pár percre rövidíthetjük az autónk kiolvasztását.

A Mikulás meghozta az igazi telet és ha nem is az egész országban, de évek óta először nagyobb havazás érte el az országot. Ha a napközbeni hőmérsékletek nem sok helyen csökkennek fagypont alá, az éjszakai fagyok miatt biztosan érdemes lesz holnap hamarabb elindulni. Úgy tűnik, Somogy megyében és a dunántúli országrészben keresni kell majd a nagy hóban, melyik autó is a miénk.

Kapcsolódó tartalom

A tél beköszöntével persze az autóval közlekedők már jó pár hete bosszankodnak, hiszen hosszú percekbe telik, mire kilátnak a befagyott szélvédő mögül, erre adnak most egy remek és gyors tippet az Eden autószervíz szakértői, akik Mark Rober egykori NASA mérnök trükkjét adták tovább TikTokon, amivel autónkat másodpercek alatt kiolvaszthatjuk.

@eden_tyres_and_servicing Let us know if you think it works🚀 #icy #defrost #windscreendefrost #wintertips #winter #wintercaradvice #toptips #edentyres #garage #tyrefitters #carmechanics #carservicing ♬ snowfall – Øneheart & reidenshi

  1. lépés: azonnal kapcsoljuk be az autófűtést, és tegyük maximális fokozatra.
  2. lépés: kapcsoljuk be az autó légkondicionálóját, mert az segít felszívni a bent maradt nedvességet.
  3. lépés: kapcsoljuk ki a belső levegőkeringetést – ha be van kapcsolva, az csapdába ejti a belső páratartalmat.
  4.  lépés: ez kissé meglepő lehet, de sokat segíthet, ha résnyire lehúzzuk az autó összes ablakát, ami így segít kicserélni az autóban lévő nedvességet a kinti száraz levegőre.

A kommentekben is találunk szép számmal hasznos tippeket a még gyorsabb eredményhez. Így érdemes lehet a napellenzőket is lehajtani, ami a felfelé áramló meleg levegő útjába áll.

Bár sokak számára ezek a tippek egyértelműek lehetnek, a hozzászólók szerint sokaknak nagyon hasznos volt a videó, ami lépésenként megmutatja, milyen gombokat is kell keresnünk a műszerfalon, hogy pillanatok alatt kiolvasszuk a kocsinkat a jégpáncél alól.

Aki pedig úgy véli, hogy egy vödör forró vízzel gyorsabban célt ér, azoknak mutatjuk, miért nem érdemes ezzel próbálkozni:

@gollandec.3poured hot water on the car window

♬ оригинальный звук – gollandec3

Forrás: Mirror

Ajánljuk még