Legfrissebb

Belügyi kormánykabinet-ülést hívott össze Orbán Viktor a Karmelita kolostorba

Az óraátállítás nincs jó hatással a szervezetünkre, a politikusok térfelén pattog a labda

| Szerző: hirado.hu
Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás, az órákat hajnali 2 órakor előre kell állítani három órára. G. Németh György a Magyar Alvás Szövetség főtitkára ezzel kapcsolatban az M1 Ma reggel című műsorában kifejtette, hogy az emberi szervezet nehezen alkalmazkodik az óraátállításhoz, ezért azon változtatni szükséges.

 

A Magyar Alvás Szövetség elnöke az M1-en arról beszélt: a tavaszi óraátállítás nem hat jól a szervezetre. G. Németh György hozzátette, hogy az Európai unió 2019-ben ugyan eltörölte az átállítás, azonban még az egyes tagállamokra vár a döntés, hogy a nyári, vagy a téli verzióban maradjanak.

Kapcsolódó tartalom

A kormányoknak el kell döntenie, hogy mi legyen. Figyelembe kell venni, hogy több millió ember egészségéről beszélünk. Azt tudjuk, hogy a tavaszi átálláskor egy órával kevesebbet alszunk, ez pedig nem tesz jót a szervezetünknek, sőt, a biológiai ritmust vizsgáló szakemberek egyenesen azon a véleményen vannak, hogy igazából sohasem képes alkalmazkodni” – közölte G. Németh György.

Az alvásszövetség szerint régóta óta élünk olyan időbeosztás szerint, amelyben a tevékeny óráink súlypontja a természetes fénnyel szinkronizált, ez pedig a jelenlegi téli időszámításnak felel meg leginkább.

A kiemelt kép illusztráció. (Forrás: MTI)

Ajánljuk még