Baleset

Tömegbaleset az M1-esen: megrázó felvételen az ütközés pillanata

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A repülőgépi mosdók piszkos titkai – ezért ne menj, ha nem muszáj

| Szerző: hirado.hu
Egy egykori légiutas-kísérő nemrég elárulta a legundorítóbb részleteket a repülőgépek mosdóiról, és arról, hogy az utasoknak miért kell óvatosnak lenniük, amikor használják azokat.

 

„A repülőgép mosdója lényegében egy szekrény, melyben nincs tiszta levegő, nincs ablak, és rossz a szellőzése is” – mesélte az utaskísérő a U. S. Sunnak.

Ez azt jelenti, hogy minden alkalommal, amikor igénybe veszi valaki a repülőgép mosdóját, nemcsak az előttük lévők kilélegzett levegőjét szívja be, hanem a WC-öblítés után a levegőben keringő részecskéket is, ezért mindenképpen ajánlott maszkot viselni.

A légiutas-kísérő szerint gyakran nincs lehetőségük arra, hogy két repülőút között kitakarítsák a mosdót. George Hobica légi közlekedési szakértő elmondta, hogy igazán alapos mosdótisztítás mindössze évente kétszer történik.

Egy repülőút során továbbá vannak különösen alkalmatlan időszakok a mosdóhasználatra, például amikor elkezdődik a turbulencia. Ilyenkor az apró zárt helyiségben könnyen megütheti magát az utas, valamint a rosszullétek is ilyenkor a leggyakoribbak. Felszállás előtt és a repülés végén pedig kifejezetten nem tanácsos a WC használata, ilyenkor szabadul fel a legtöbb baktérium a helyiségben.

Kapcsolódó tartalom

A stewardess szerint ha mégis kénytelenek vagyunk használni a mosdót, mindenképpen kerüljük a felületekkel az érintkezést amennyire megoldható, és használjunk fertőtlenítő kendőket.

Ami a fogmosást illeti, az utaskísérő szerint jobb, ha palackozott vizet használnak az utasok, mivel a mosdóban található víz kezeletlen, és fogyasztásra nem alkalmas, így öblögetésre sem.

Ajánljuk még