Fontos

Kényszersorozások Kárpátalján: embervadászatot tartanak a hadkötelesnek tűnő férfiak után az ukrán hatóságok

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A Bocuse d’Or bronzérmes séfje bevezette a gyerekeket a „zöldségek birodalmába”

| Szerző: hirado.hu
A tavalyi ezüstérem után idén bravúros bronzérmet szerzett a magyar csapat a Bocuse d’Or szakácsverseny kétnapos világdöntőjén a franciaországi Lyonban. Hazánkat a Dalnoki Bence séf és Nyikos Patrik commis alkotta csapat képviselte a megmérettetésen, Széll Tamás mentorálásával. A döntő izgalmas pillanatait Dalnoki Bence séf idézte fel a verseny hivatalos Facebook-oldalán megjelent posztban.

 

„Ha evésről van szó, a gyerekek trükkösek tudnak lenni, ezért nekünk még náluk is trükkösebbnek kellett lennünk. Sok gyerek számára a zöldségevés rossz élmény, néha még büntetés is. Ezért szerettük volna megmutatni a zöldségek szépségét, sokszínűségét és persze finomságát. Mert a zöldségek igenis élvezetesek” – fejtette ki Dalnoki Bence arra utalva, hogy a döntőben a főfogásnak egy háromfogásos gyermekmenüt kellett tartalmaznia, amelyben a tök és a tojás dominált.

A séf szerint amikor a szülő azt mondja a gyerekének, hogy ne játsszon az étellel, akkor lényegében a felfedezés örömétől fosztja meg.

„Az ételekkel való megfelelő játék a legjobb módja annak, hogy megismerjük az összetevőket, az állagokat, az ízeket, a fűszereket, a főzési módokat. A főételben játékosan szerettük volna megmutatni a gyerekeknek, hogy a konyha a legizgalmasabb játszótér, és az étel a legmenőbb eszköz lehet a különleges alkalmak és ünnepek megünnepléséhez” – fogalmazott Dalnoki Bence, aki büszke arra, hogy a gyermekmenü esetében a zsűri külön kiemelte a kreativitást és a játékosságot, amit társával együtt belevitt az ételekbe.

A séf a tengeri ételekről is ejtett pár szót,

elmondása a csapatnak nagy kihívás volt az ördöghallal, a fekete- és a Szent Jakab-kagylóval dolgozni.

„Szeretjük a halat, szeretünk horgászni is, de az ördöghallal eddig nem volt közeli kapcsolatunk. Magyarországtól a legközelebbi tenger legalább hat órányira van, ebből kifolyólag a tengeri alapanyagok nehezen elérhetők. De örülök, hogy sikerült megalkotnunk az ördöghal budapesti változatát” – jegyezte meg Dalnoki Bence.

Kiemelt képen: Dalnoki Bence magyar séf (Forrás: Facebook/Bocuse d’Or)

Ajánljuk még