Fontos

Európa vége – Egymilliárd migránssal tervez Brüsszel szövetségese

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Három év múlva útnak indul az első vízi Orient Express

| Szerző: hirado.hu
Az Orient Express száznegyven évvel ezelőtti elindulása után, most a luxusvonat legendája tovább folytatódik a világ legnagyobb vitorlásának, az Orient Express Silenseasnak a bemutatásával.

Georges Nagelmackers, az Orient expressz ötletgazdája, állítólag amerikai utazása során, az óceánjárók fényűző lakosztályaiból, csillogó dekorációiból, látványos éttermeiből és társalgóiból is merített ihletet a legendás vonat megtervezésekor. Most pedig egy luxusvitorlás fogja továbbvinni az Orient expresszről ismert pompát – olvasható az Accor honlapján. 

Az Accor vendéglátóipari vállalat és a Chantiers de l’Atlantique hajóépítő cég együttműködéséből születő 220 méteres vitorlás, páratlan szolgáltatásaival és kifinomult dizájnjával a legendás körutak aranykorát idézi, és azokat az időket, amikor a francia Riviéra pezsgő művészeti életéről írók, festők és filmsztárok gondoskodtak Monte-Carlótól Saint-Tropezig és Cap d’Antibes-től Cannes-ig.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Accor Group (@accor) által megosztott bejegyzés

A világ legnagyobb vitorlásaként beharangozott Orient Express Silenseas várhatóan 2026-ban teszi meg első útját.

A luxusvitorláson 54 lakosztályt alakítanak ki, illetve helyet kap rajta egy monumentális elnöki lakosztály is, amelyhez egy óriás terasz is társulni fog.

A művészek és a kultúra előtt tisztelegve az Orient Express Silenseas hihetetlen showműsorokra invitálja majd a vendégeket amfiteátrum-kabaréjában, illetve egy privát hangstúdió is helyet kap majd a fedélzeten, így akár saját dal felvételére is lehetőség lesz.

Ajánljuk még