logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Várják az adományokat az autista lakóotthonok az energiaválság árnyékában

| Szerző: hirado.hu
Az Együtt az Autistákért Alapítvány és az Autistic Art összefogott az autista lakóotthonok téli fűtése érdekében. Összesen 11 autista lakóotthon támogatására gyűjtenek. Ezekben az otthonokban súlyos autizmussal élő fiatalok, felnőttek élnek önálló életet, felügyelet alatt. SMS-ben, a két alapítvány weboldalán és az Adventi Süti Shopnál is lehet segíteni.

Szijjártó-Nagy Szilvia az M1 Ma reggel című adásában hangsúlyozta, hogy ezek a lakóotthonok általánosságban is nehézségekkel küzdenek, a mostani különösen nehéz gazdasági helyzetben és energiaválságban még nagyobb kihívások elé néznek. „Ezért döntöttünk úgy, hogy

az Autistic Art Alapítvánnyal összefogunk és közösen segítünk a lakóotthonoknak” – hangsúlyozta az elnök. Összesen 11 lakóotthon támogatására gyűjtenek, ahol súlyos autizmussal élők laknak.

Az említett otthonokban lakó fiatalok és felnőttek az autizmusban súlyosan érintettek, és mellette más értelmi fogyatékossággal is küzdenek, ezért minden segítség nemcsak az ő életüket, hanem a családtagok életét is könnyíti, akik természetesen bármikor meglátogathatják beteg hozzátartozójukat.

Aki személyesen szeretné támogatni a lakóotthonokat, december 3-án és 4-én a Bazilika előtti karácsonyi vásárban is az Adventi Süti Shopnál megtalálhatja az alapítványt. A sütemények értékesítésében ismert emberek, sportolók, művészek vesznek részt.

Az Együtt az Autistákért Alapítvány adományvonalának a száma: 13616. Egy hívás díja: 500 Ft. Az alapítvány számlaszáma: 10918001-00000087-36910019.

További információk az alapítvány honlapján találhatóak: www.egyuttazautistakert.hu.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még