logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Őszi egészségtippek a dietetikustól az Almáriumban

Sütőtök, cékla és gesztenye – az ősz nemcsak borongósabb időjárást, hanem gyönyörű színekben pompázó, ízletes gyümölcsöket és zöldségeket is hozott. Hogy miért érdemes előnyben részesíteni a szezonális terményeket, arra a Duna délutáni magazinműsorában, az Almáriumban, Antal Emese dietetikus hívta fel a nézők figyelmét.

Mindig érdemes a szezonális gyümölcsöket és zöldségeket előnyben részesíteni, ezek ugyanis pontosan azokat az ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmazzák, amelyekre éppen szükségünk van – mondta Antal Emese dietetikus az Almárium adásában. A szakértő hozzátette, az őszi termések magasabb százalékban tartalmaznak karotinoidokat, amelyek hozzájárulnak a normális sejtosztódáshoz, és szükségesek  az immunrendszer megfelelő működéséhez is.

„A sütőtök egy ízletes és tápanyagban gazdag zöldség, amelyet érdemes ősszel gyakrabban fogyasztani. Egyfelől jót tesz a szemnek, javítja a látásunkat és magas a rosttartalma, ami jót tesz az emésztésünknek és az immunrendszerünknek is” – mondta az Almáriumban a táplálkozási szakértő, aki hozzátette, a szezon két másik slágerételének, a céklának és a gesztenyének rendszeres fogyasztása szintén jótékony hatást gyakorol a szervezetre. A dietetikus kiemelte, számos kutatás bizonyítja, hogy az elfogyasztott étel hasznosulásához az ízélményen túl hozzájárul az is, milyen formában tálaljuk fel. Először mindig a szemünkkel eszünk, ezért lehetőség szerint ügyeljünk arra, hogy amikor tálalunk egy ételt, az ne csak jó illatú és ínycsiklandó legyen, hanem látványában étvágygerjesztő is. A teljes beszélgetés újranézhető az Almárium Médiaklikk-oldalán, ahol további táplálkozási tippeket is megoszt a szakértő.

Almárium – szakértő- és sztárvendégekkel, minden hétköznap 13:30-tól egész délután a Dunán!

A kiemelt kép illusztráció. (Fotó: MTI/H. Szabó Sándor)

Ajánljuk még