logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Új sikert értek el a kutatók: Gyógynövényekkel is küzdhetünk a gyulladás ellen

| Szerző: hirado.hu
Június elején került számos magyar patika polcaira az első gyógynövény alapú étrendkiegészítő, a Herbapirin. A fűzfakéreg kivonat alapú készítmény évtizedeken át tartó kutatás eredménye, hatalmas sikernek tekinthető a megjelenése.

Június elején került számos magyar patika polcaira az első gyógynövény alapú étrendkiegészítő, a Herbapirin. A fűzfakéreg kivonat alapú készítmény évtizedeken át tartó kutatás eredménye, hatalmas sikernek tekinthető a megjelenése. 

Gondos kutatómunka áll a frissen bejelentett magyar innovációs gyógynövény alapú étrendkiegészítő, a Herbapirin mögött.

A Herbapirin 100%-ban magyar fejlesztés. Hazai gyógyszerészek és gyógynövény szakértők évtizedeken át dolgoztak rajta, sőt a gyártása is itthon történik. A gondosan összeválogatott természetes hatóanyagok (például rozmaring, a kurkuma, vagy a fűzfakéreg) egymást segítve hathatnak az oxidatív stressz ellen (claim: 2125, 4007), és a fájdalmat keltő gyulladásos folyamatokra (claim: 2030, 4007, legyen az idegi, izom, vagy ízületi eredetű (claim: 2598, 4014).

forrás: Herbapirin„A készítmény fő összetevője a pirin hegységben is megtalálható fehér fűzből nyert szalicin, amely megerősíti a szervezetet, miközben helyreállító tulajdonságú (claim: 2488). A további hatóanyagok segíthetik megőrizni a test egészséges integritását (claim: 3882), gátolhatják a gyulladás ellenes faktorokat (claim: 2030), valamint antioxidáns hatásuk révén további védelmet nyújthatnak a szervezetnek (claims: 2125, 4007)” – árulták el a készítmény kifejlesztői.

Mitől ilyen hatásos a fűzfakéreg?

A gyógynövény titka abban rejlik, hogy a fehér fűzfakéreg megerősítheti a szervezetet, sőt, helyreállító tulajdonságú (claim: 2488).

„A szalicint tartalmazó fűzfakéreg kivonaton kívül két további kiemelt szerepű hatóanyaga van a terméknek: „Rosmarini extractum”, vagyis a rozmaring kivonat, amely segíthet védeni a sejteket és szöveteket az őket ért oxidatív sérülésektől (claim: 2125); segíthet megőrizni a test integritását (claim:3882), valamint megerősítheti a szervezetet (claim: 3883).

A másik a „Curcumae longae extractum”, a kurkuma kivonata, mely csökkentheti a gyulladásos mediátorok képződését (claim: 2030), ezáltal csökkentheti a gyulladást izomban és ízületben (claim: 2598), valamint az oxidatív stresszt (claim: 4007); továbbá támogatja az idegrendszert is (claim: 4014) – tették hozzá a Herbapirin készítői.

A készítmény ezekben a napokban kerül a patikák polcaira, de a lehető legszélesebb körben mindenhol elérhetővé szeretnénk tenni, így hamarosan drogériákban, herbáriákban és élelmiszerláncoknál is meg lehet majd vásárolni.

Ajánljuk még