logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ismét lesz Botra fel! séta az egészségért

Ebben az évben is megrendezik az országos Botra fel! kampányt, amellyel az egészségmegőrzés és a sport szervezetre gyakorolt jótékony hatására kívánják felhívni a figyelmet.

Szombaton huszonnégy városban csatlakozhatnak az érdeklődők az országos eseményhez, amelyet a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége és a Magyar Hypertonia Társaság közösen szervez.

A kampány a sport jótékony hatásaira hívja fel a figyelmet a cukorbetegség és a magas vérnyomás ellen. Az érdeklődők egy közös nordic walking sétát tesznek, a vércukor- és a vérnyomásértékeket a program előtt és után is megmérik, így mindenki megtapasztalhatja, hogy a mozgás maga az egészség.

A kezdeményezés fő célja felhívni a figyelmet az egészséget fenyegető, gyakran diagnosztizálatlan népbetegségekre – mint például a diabétesz és a magas vérnyomás –, illetve arra, milyen fontos szerepet játszik a hatékony terápiában a rendszeres testmozgás.

Kapcsolódó tartalom

A rendezvényhez az ország 24 városában, többek között a Budapesten, Gödöllőn, Győrben, Kaposváron, Nyíregyházán, Székesfehérváron, Veszprémben, Szegeden, Tatabányán, Gödöllőn vagy Szombathelyen lehet csatlakozni. A városok listája megtekinthető a rendezvény honlapján. 

Ajánljuk még