logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Életveszélyes trend terjed a hazai erdőkben

| Szerző: hirado.hu
A számtalan túlélős televízióműsor hatására egyre többen szeretnék kipróbálni magukat a természetben, ezért különféle ácsolt szerkezeteket építenek az erdőkben, hogy ott töltsenek el pár napot, és teszteljék túlélőképességük. Azonban ezek az engedély nélküli „építmények” komoly veszélyforrást jelentenek.

A mai generációk számára már elképzelhetetlen lenne az élet a számtalan túlélőműsor nélkül, amelyek a legtöbb média csatornát benépesítik. Ezekben számos praktikát „tanulnak meg” a nézők az erdei túlélés különböző formáiról, ami nagy csábítást jelent arra, hogy élőben is kipróbálják. A különféle engedély nélkül ácsolt szerkezetek viszont több veszélyt is rejtenek magukban – hívta fel a figyelmet az Erdőmentők Alapítvány a közösségi média felületükre feltöltött bejegyzésben.

Már maga a fa megszerzése is sokszor probléma forrása, hiszen egy fa kidöntése nemcsak az emberre, hanem a természetre is több szempontból veszélyes. Ezen kívül sok esetben védett élőhelyeket túrnak fel és alakítanak át az építkezés kedvéért.

A legközvetlenebb veszélyt viszont az hordozza, hogy az erőpróbát követően az építményeket magukra hagyják. Ezek pedig kis idő elteltével életveszélyesen rozogává válnak, ugyanakkor rendkívül vonzók a kisgyermekeknek, csakúgy mint egyes vadállatoknak, akikre ráborulva az óriási fatömeg tragédia forrásává válhat.

Mindez nem azt jelenti, hogy sosem próbálhatnák ki képességeiket ezen a téren a bátrabbak. Ha megkeresik engedélyért a helyi erdőgazdálkodót, csak holtfát használnak, ügyelnek arra, hogy ne védett területen építkezzenek és a végén helyreállítják a helyszínt, akkor időtöltésük minden érintett számára kellemes emlékekkel járhat.

Ajánljuk még