logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ne vegyszereket lélegezzünk be, ha illatosítót használunk!

| Szerző: hirado.hu
Annak ellenére, hogy számos tanulmány és felmérés született már róla, még mindig sokkal kisebb jelentőséget tulajdonítunk az illatoknak, mint amennyit megérdemelnének. Egy kellemes illat pozitív hatással lehet a hangulatunkra, a teljesítményünkre, de az otthonunkba vagy az irodánkba belépő vendégek első benyomását is meghatározhatja, hogy a közegünkben milyen illat fogadja őket.

Akkor igazán jó egy illat, ha alig észrevehetően simogatja érzékszerveinket, amikor nem tolakodóan, hanem egészen finoman, sejtelmesen tölti be aromájával a rendelkezésre álló teret

„Megfigyelhető, hogy ma már nem kifejezetten a klasszikus, mindenki által ismert alapillatok hódítanak, az emberek szeretik az olyan különlegességeket, amelyek különböző életérzéseket ébresztenek fel bennük. Akár más kultúrák hangulatát hordozzák, akár olyan tájakét, amelyekre a mindennapok mókuskerekéből gondolatban egy kicsit elrepülhetnek” – avatott be Szabó András, az ÖPSO környezetbarát illatosító termékcsaládot forgalmazó Superio Kft. ügyvezetője, aki azt is elárulta, hogy kínálatukban a japán cseresznyevirág, az amazóniai esőerdőt idéző illat és a mediterrán életérzést otthonunkba varázsló illatosítók a legnépszerűbbek.

A kellemes illat ne vegyszer legyen

Szeretjük, ha egy illat a természetet idézi, de vajon ügyelünk-e arra is, hogy az illatanyag összetétele mennyire természetes? Használata vajon jót tesz-e a szervezetünknek vagy éppen a környezetnek? Ha ezeknek a kérdéseknek nem járunk kellően utána, nem fordítunk arra figyelmet, hogy a csomagoláson található apróbetűs tájékoztatást szemrevételezzük, könnyen megeshet, hogy kőolajszármazékokkal teli vegyszerekkel töltjük meg otthonunk levegőjét és a tüdőnket.

„Egy környezetbarát illatosító azt a küldetést vállalja, hogy összetevői tekintetében csakis természetes anyagokat tartalmaz, készítése során pedig mindvégig fontos szempont a fenntarthatóság” – hívta fel a figyelmet Szabó András.

Az ÖPSO az első olyan illatosító, amely természetes fagyantából készült, ezzel helyettesítve a mesterséges parfümösszetevőket. Mind az illatok, mind a csomagolás PEFC által tanúsítottak, ami garantálja, hogy fenntartható forrásból származnak. A termékek gyártása lehetőséget teremt a helyi közösségeknek, hogy erdőikből fenntartható módon termeljenek bevételt.

Természet az otthonunkban

A Canadian Maple Forest a kanadai juharerdőkbe kalauzol el bennünket, amelyeket az ősz élénk pirosra varázsol, felszabadítva a könnyed, jellegzetes, édes fa illatát. Az Amazonian Rainforest Orchid illóolajjal az amazóniai esőerdőben érezhetjük magunkat, ahol magasan a fákon orchideák burjánzanak, finom méz és a reggeli eső illatával töltve meg a levegőt. A Mediterranean Citrus Grove-ot használva egy virágzó, mediterrán citrusligetbe érkezünk, tüdőnk friss és aromás illatokkal telik meg.

A Nordic Birch Foresttel átélhetjük, amint a nyírerdők tél végén illatos nedvet bocsátanak ki, friss gyógynövényes és zöld fás illatot árasztva. A Japanese Sakura Tree a japán bambusz illatát citrusokkal és egy kis fűszerezéssel vegyíti, hogy mindent frissítő, ázsiai karakterű fás illattal borítson be. A Caribbean Palm Tree gyümölcsös, friss és édes illata arra emlékeztet, amikor a Csendes-óceán hullámai elérik Hawaii partjait, ahol a sós levegő keveredik az eukaliptusz egyedi aromájával.

„A különböző illatok erősségét mi magunk szabályozhatjuk azzal, hogy a szettben található pálcikák közül kevesebbet, illetve többet használunk fel” – tette hozzá a Superio Kft. ügyvezetője.

„Különösen kisgyermekes családoknál nincs már helyük a mesterséges illatosítóknak, de a légúti betegségekkel küzdőknek is kiemelten vigyázniuk kell az egészségükre” – zárta gondolatait Szabó András.

Ajánljuk még