logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Öt biztos tipp, amivel megvédhetjük kutyánkat a hőségtől

| Szerző: hirado.hu
A hirtelen jött kánikula mindenkit megvisel, és egy odaadó gazdi, ilyenkor is odafigyel hűséges társára. Brit kutyaszakértők szerint öt szempontot kell figyelembe vennünk ahhoz, hogy házi kedvencünk komfortosan érezze magát a legtikkasztóbb hőségben is.

Már javában tombol a nyár, a berobbanó hőhullámok pedig nem csak az embereket, de állatainkat is megviselik. Miközben milliók élvezik a vízpartokon a nyári napsütést, addig kutyáink igencsak szenvednek a hőségtől. Gondoskodó kutyatulajdonosként érdemes megfogadni néhány jó tanácsot, hogy miként lehet megóvni ebeinket.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Goofy (@goofy__dog) által megosztott bejegyzés

Van néhány kutyafajta, amely különösen érzékeny a hőségre. A lapos pofájú fajták, mint a mopsz és a francia bulldog, egyre népszerűbbek a kutyatartók körében, ugyanakkor 14-szer hajlamosabbak a hőgutára, mint például a labrador retriever – írja cikkében a The Sun napilap.

Rendkívül fontos, hogy tisztában legyünk a háziállatokra leselkedő hőség veszélyei miatt.

Annak érdekében, hogy a kutyatulajdonosok biztonságban tudhassák állataikat a kánikula idején, a Pets4Homes szakértői néhány egyszerű és megszívlelendő tanácsot állítottak össze a gazdik számára.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

わんわんパピーズ (@wanwan_puppies) által megosztott bejegyzés

Öt tipp házi kedvenceink hűsítésére

Hűtőkabát és hűtőszőnyeg

Már jó néhány helyen kapható és online is megrendelhető két hűsítő termék is kutyáink számára. A hűtőszőnyeg és a hűtőkabát használata az egyik legjobb módja annak, hogy a kutya hőmérsékletét lejjebb vigye a rekkenő hőségben.

Ivóvíz

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

petsingram (@petsingramapp) által megosztott bejegyzés

Magától értetődő, hogy hozzánk hasonlóan a kutyáknak is sok vízre van szükségük, hogy túléljék a kánikulát. Ha gondoskodunk arról, hogy rendszeresen jussanak friss, hideg vízhez, az segíthet megelőzni a hőgutát.

A mancsok védelme

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Max 🇧🇷 (@mundodemax) által megosztott bejegyzés

Sétáltatáskor házi kedvencünk mancsai könnyen megéghetnek a forró talajon, ezért nyáron mindig tartsuk szem előtt, hogy a járda helyett, inkább a fűben sétáltassuk kutyánkat. Szükség esetén kutyacipőt is adhatunk rá. Inkább az esti órákban javallott nagy sétát tenni.

Hideg csemege

Ahogy mi is élvezünk egy frissítő fagylaltot a rekkenő hőségben, úgy a kutyáknak is jólesik egy hideg csemege. Ha háziállatunkat olyan finomsággal kínáljuk meg, mint például a fagyasztott almaszelet, az segíti lehűlni, legfőképpen azért, mivel nem tud úgy izzadni, mint az emberek.

Rovarcsípés és leégés

További nyári veszélyek, amelyekre érdemes odafigyelni, a rovarcsípés és a leégés. Bár nem ez a legrosszabb dolog, ami a kutyusunkkal történhet, kellemetlen érzést, illetve allergiás reakciót okozhat az állatnak. Ha megtörtént a baj, a csípést jégkockával vagy hűsítő hideg vizes borogatással csillapíthatjuk. Ha mindezek ellenére másnapra sem múlik el a duzzanat vagy allergiás reakciót észlelünk, kutyánkkal forduljunk állatorvoshoz.

Címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még