logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ön hány állatot tud összeszámolni a képen?

| Szerző: hirado.hu
Újra hódít egy szinte megfejthetetlen optikai illúzió az interneten, a képen 25 különféle állatot kell megtalálni két perc alatt. Önnek sikerül?

 

Az illúzió, amelyet egy ismeretlen művész jegyez, egy férfi fejét ábrázolja, amely több mint két tucat állatból van összerakva. A logikai szemfényvesztést a 16. századi művész, Giuseppe Arcimboldo ihlette, aki olyan portréfejeket festett meg, amelyek teljes egészében tárgyakból, például gyümölcsökből, zöldségekből, virágokból vagy könyvekből állnak.

Giuseppe Archimboldo A könyvtáros című festménye (Forrás: Wikipedia.org)

Bár a kép már majdnem egy évtizede kering az interneten, most a TikTokon még nagyobb népszerűségre tett szert. Az egyik TikTok-felhasználó azt állítja, hogy az optikai rejtévényben lévő állatokat csak az emberek 0,01 százaléka tudja megtalálni két perc alatt.

A feladvány az alábbi linken érhető el.

A kép tetején látható elefántot talán a legkönnyebb észrevenni, míg a néző szeme a festmény alján látható kengurura és grizzly medvére is felfigyel. A tigrist, a teknősbékát, a lovat és a fehér nyulat is viszonylag hamar észreveszi az ember, de innen kezd csak igazán bonyolódni a rejtvény.

A képen ezeken az állatokon kívül szerepel még egy liba, egy elefánt, egy sün, egy delfin, egy csiga, egy hörcsög, egy róka, egy lajhár, egy aligátor, egy kígyó és egy teknős is. Ezenkívül azok, akiknek igazán éles a szeme, kiszúrhatnak egy bálnát, egy kengurut, egy papagájt, egy pelikánt, egy tengeri csillagot, egy szöcskét egy majmot, egy énekesmadarat, egy pávát és egy medvét is.

A címlapfotó illusztráció.

 

Ajánljuk még