logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Óriási a zűrzavar a Netflixnél, felsülni látszik a jelszómegosztási szigorítás

| Szerző: hirado.hu
Mint kiderült, egyéb költségeket is felvet a Netflix jelszómegosztásának szigorítására irányuló kísérlet. Egy mostani felmérés szerint a jelszómegosztás megakadályozását célzó teszt hatástalannak bizonyult.

 

A Netflix új jelszómegosztó kísérleti programja egy elég egyszerű elv alapján működik, vagyis működne. A terv szerint extra díjakat rónának fel azoknak a felhasználóknak, akik a jelszavaikat nem saját háztartásukban élő emberekkel osztják meg.

Ez leegyszerűsítve annyit tesz, hogy a felhasználó megoszthatja jelszavát a lakótársaival, de az ország másik felén élő családtagjával már nem. A Netflix szóvivője a Gizmodónak elmondta, hogy a díj körülbelül 2 dollár (740 forint), de ez országonként változhat.

A Netflix márciusban kezdte el tesztelni az új programot, és a Rest of World felmérése szerint a felhasználók reakciói többnyire negatívak voltak. Egyesek teljesen lemondták előfizetésüket, míg mások továbbra is jelszavuk megosztása mellett döntöttek.

A vállalat nyilatkozatában ennek ellenére pozitívan értékelte a próbaidőszakot. Azt is elmondták, hogy különböző verzióit tesztelik Peruban, Cost Ricában és Chilében is.

Miért aggódik a Netflix a jelszómegosztás miatt?

A Netflix az utóbbi időben anyagi nehézségekkel kellett szembesülnie, részvényei több mint 30 százalékot zuhantak. Ezt a cég főként a jelszavak megosztásából adódott rendellenességnek tulajdonította.

Miután bejelentették, hogy 2022 első negyedévében több mint 200 000 előfizető mondta le az előfizetését (egy évtizedes növekedés után először), a streamingszolgáltató közölte, hogy a bevételek maximalizálásának érdekében reklámok hozzáadását fontolgatja a platformhoz.

Sokak szerint az amerikai óriásvállalat „túl közel repült a naphoz”. A Netflix, most úgy látszik, hogy saját engedékenységének „levét issza”.

Kapcsolódó tartalom

A vállalat felhasználási feltételei már most is kimondják, hogy a jelszavak háztartásokon kívüli megosztása nem megengedett, de egyelőre úgy tűnik, hogy az Egyesült Államokban a jelszavak továbbra is megoszthatók anélkül, hogy az embereknek bírságtól kellene tartaniuk.

 

Ajánljuk még