logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Több mint fél évszázados sült krumplit találtak egy ház falában

| Szerző: hirado.hu
Egy 1950-es évekbeli McDonald's hamburger csomagolását és egy félig elfogyasztott sült krumplit talált a fürdőszobája falában egy illinoisi férfi, miközben feleségével a házukat újították.

Rob és Grace Jones a konyhájuk és a fürdőszobájuk felújításának kezdtek neki, amikor rábukkantak a több mint 60 éves rendelésre – írja az NBC News. 

A pár egy falba épített vécépapír-tartót szeretett volna kicserélni, amihez egy 10×15 centiméteres falrészt kellett megbontaniuk. Ekkor vettek észre, hogy egy ruhadarab beragadt a vakolat mögé, amibe valami be volt csavarva. Rob és Grace először nagyon megijedtek, hogy mit rejthet a csomag.

A legrosszabbra számítottunk. Mindketten azt gondoltuk: Úristen, itt egy gyilkossági esetet fogunk leleplezni”  – mondta Grace Jones. „Örültünk, hogy csak egy régi McDonald’s zacskót találtuk meg, és nem valami rosszabbat” – tette hozzá a férje.

A zacskó két hamburgerpapírt és egy rendkívül jó állapotban lévő sült krumplit rejtett. A krumplinak, Jones elmondása szerint, egyáltalán nem volt szaga.

Az étel az 1950-es évekbeli eredeti McDonald’s csomagolásban volt, melyen az akkori logó látható

„A házunkat 1959-ben építették” – mondta Rob. A Crystal Lake Historical Society feljegyzései szerint egy McDonald’s étterem ugyanabban az évben nyílt meg, az otthonuktól közel egy kilométerre. „Feltételezem, hogy az eredeti építőktől talált utat a ház falába az étel” – tette hozzá a férfi.

A Jones család által talált csomagolópapírokon az 1950-es évek McDonald’s kabalája, Speedee, Ronald McDonald elődje szerepelt.

A hamburgerekért akkoriban 15 centet, a sült krumpliért 10 centet, a turmixért pedig 20 centet kellett fizetni – derült a városi nyilvántartásból. Ez a menü átszámítva ma 1578 forintnak felel meg.

Jones, aki a közeli Woodstockban nőtt fel, elmondta, hogy 1955-ben édesanyjával részt vett a legelső McDonald’s ünnepélyes megnyitóján az Illinois állambeli Des Plaines-ben. Itt nyitotta meg Ray Kroc első franchise-ját, amelyet Richard és Maurice McDonald indított el.

Ajánljuk még