logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Híres gyermekkórus életébe nyújt betekintést az M2 Gyerekcsatorna

| Szerző: hirado.hu
A Magyar Rádió Gyerekkórusa várja az óvodások és általános iskolások jelentkezését. Az M2 Gyerekcsatorna Hetedhét kaland című műsora ellátogatott egy kóruspróbára, hogy megmutassa, milyen az élet az iskolában és mekkora boldogságot okoz a gyerekeknek az éneklés.

A Magyar Rádió Művészeti Együttesei tagjaként működő Magyar Rádió Gyermekkórusának 2000 óta a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola a bázisiskolája. Itt tanulhatnak a felvételt nyert gyermekek. Ebbe a kórusba várják most az óvodások és általános iskolások jelentkezését, amelynek egyik próbájára látogatott el a Hetedhét kaland. A fiatalok elárulták, milyen nagy élmény számukra egy ilyen világhírű együttes tagjának lenni. Egyikük úgy érzi magát, mint egy szárnyaló madár, másikuk azt mondta, boldogsággal telik meg a szíve éneklés közben.

Az együttes olyan jeles muzsikusokkal dolgozott együtt, mint José Cura, Kobayashi Kenichiro, Kocsis Zoltán, vagy Vásáry Tamás. Rendszeres résztvevője hazai és európai zenei fesztiváloknak és más komolyzenei eseményeknek, számos rádió- és televízió-felvételt készített itthon és külföldön egyaránt.

A kórusba nemcsak leendő első osztályosokat, hanem 7. évfolyamig minden kisiskolás jelentkezését várják. A határidő az elsősöknek február 23-a, felsőbb osztályokba jelentkezőknek április 4-e. További részletek az iskola weboldalán, vagy ide kattintva olvashatók.

A Hetedhét kaland adása, amely megmutatja a kórusban zajló életet, ide kattintva nézhető meg. További Hetedhét kalandok minden hétköznap 15:50-től várják a gyerekeket az M2 Gyerekcsatornán.

A Magyar Rádió Művészeti Együtteseivel kapcsolatos aktuális hírek a radiomusic.hu oldalon olvashatók.

Címlapfotó forrása: Kodaly-bp.edu.hu

Ajánljuk még