logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Informatikai és távközlési képzőközpont létesül Kaposváron

Informatikai és távközlési ágazati képzőközpontot hoznak létre a Kaposvári Szakképzési Centrum kollégiumában 2022. október végéig - közölte a centrum szombaton az MTI-vel.

A szakképzési centrum a partnereivel együttműködve valósítja meg a fejlesztést 269,39 millió forintos támogatással a Széchenyi 2020 program keretében, uniós támogatással – a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) pályázata révén -, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával.

A hat tantermesre, 96 férőhelyesre tervezett, modern számítástechnikai eszközökkel, technológiával felszerelt ágazati képzőműhelyt az új szakképzési törvényhez igazodva, a duális képzési rendszert továbbfejlesztve építik ki a Kaposvári Szakképzési Centrum Eötvös Loránd Műszaki Technikuma és Kollégiuma Damjanich utcai kollégiumi épületének felső szintjén.

A projekt célja biztosítani az informatikai rendszer- és alkalmazásüzemeltető, a szoftverfejlesztő és -tesztelő szakmákban a színvonalas szakemberképzést képzett tanárokkal, oktatókkal. A központ működését más képzések indítása is támogatni fogja.

A létrejövő Kaposvári Informatika Ágazati Képzőközpont lehetőséget biztosít majd az érintett szakmai oktatás tantárgyainak teljes spektrumú (elméleti és gyakorlati) tanítására, tanulására – áll a közleményben.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még