Megrázó

Karambolozott egy iskolabusz Dél-Afrikában, 17 gyermek elhunyt

Freddie arra számított, hogy egy másik dal lesz az évszázad slágere  

Az idei Petőfi Zenei Díjátadón Fehérvári Gábor Alfréd, azaz Freddie Az év férfi előadója díjban részesült, néhány hónappal előtte pedig előadásában Charlie: Nézz az ég felé című dala az évszázad slágere lett a Csináljuk a fesztivált! legutóbbi évadában. A zenész a Nyár 24 adásában osztotta meg: más eredményre számított.

A Duna magazinműsora, a Nyár 24 tematikus adással ünnepelte július 6-án a magyar könnyűzenét A Dal, a Csináljuk a fesztivált! és a Petőfi Zenei Díjátadó sztárelőadóinak társaságában. A kétszeres Petőfi zenei díjas Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie dalokkal szórakoztatta a révfülöpi móló élő stúdiójának közönségét, valamint visszaemlékezett arra a pillanatra, amikor kiderült, az általa előadott Charlie-dal, a Nézz az ég felé lett a Csináljuk a fesztivált! zenés show-műsor legjobbja a zsűri és a közönség egybehangzó véleménye alapján.

„Nem tudtam volna győzelemre vinni ezt a slágert, ha a közönség nem érezte volna rajtam, hogy nekem ez többet jelent, mint egy dal. Ez egy fantasztikus szerzemény, de mégis teljesen biztos voltam benne, hogy egy másik sláger, a Maradj velem diadalmaskodik majd. Nem az döntött, hogy Király Viktor vagy én vagyok a jobb énekes, vagy ki adta jobban elő a dalt. Talán a nüansznyi különbséget az jelentette, hogy érezhető volt az érzelmi többlet, ahogy a dalhoz viszonyulok” – fogalmazott Freddie a Nyár 24 műsorának vendégeként. A Duna Szerencse Szombat című műsorának egyik házigazdájaként is ismert előadó hozzátette, továbbra is nagy rajongója Charlie munkásságának, de a koncertjein nem adja elő a Nézz az ég felé című dalt, mint mondta: amíg az eredeti előadónak van ereje és kedve elénekelni a saját dalát, addig az hozzátartozik.

A teljes beszélgetés újranézhető a Nyár 24 Médiaklikk-oldalán, amelyen 60 napig újranézhetők a korábbi adások is.

Nyár 24 – élőben a Balaton-partról, belföldi úti tippekkel, hétfőtől szombatig 10 és 12 óra között a Dunán.

 

Nyár 24 korábbi adásai 60 napig újranézhetők a Médiaklikken.

 Kiemelt fotó: (MTI/Szigetváry Zsolt)

Ajánljuk még