Baleset

Autóbusszal ütközött egy Prágából Budapestre tartó gyorsvonat, többen meghaltak

Friss hírek Anna hercegnő állapotáról a balesete után

| Szerző: hirado.hu
Agyrázkódással és könnyebb sérülésekkel kórházban ápolják Anna hercegnőt, a brit uralkodó húgát.

A Buckingham-palota hétfői beszámolója szerint III. Károly király testvérét a nyugat-angliai Bristol egyik kórházában kezelik, miután Gatcombe Park nevű közeli rezidenciáján kisebb baleset érte.

A 73 éves hercegnő férje, Sir Tim Laurence tegnap délután meglátogatta feleségét a kórházban, majd távozásakor az újságírók megkérdezték tőle, hogy Anna mikor hagyhatja el a létesítményt.

„Akkor jön ki, amikor készen áll. Lassan gyógyul, de biztosan. Mindketten mélységesen hálásak vagyunk az orvosi csapatnak és a kórházi személyzetnek a szakértő ellátásért, és a mentőszolgálatnak, mindannyian csodálatosak voltak a helyszínen. Mindkettőnket mélyen megérintett az a sok kedves üzenet, amit a közeli és távoli ismerősöktől, barátoktól kaptunk. Nagyon sokat jelent”

– árulta el Sir Tim, akit hűtőtáskával a kezében láttak kijönni a kórházból, miután apró kis finomságokat vitt feleségének otthonról.

Az elszenvedett sérülések miatt a királyi hercegnő állítólag nem tudja pontosan felidézni, hogy mi történt vele, de úgy vélik, hogy egy ló ütötte fejbe.

Anna e heti programjait az orvosok tanácsára elhalasztották, így nem látogat el vasárnap Kanadába, és nem tud részt venni a Buckingham-palota kedd esti bankettjén, amelyet a japán állami látogatás alkalmából rendeznek.

A hercegnő családjában komoly hagyományai vannak a lovassportoknak. Anna 1975-ben ezüstérmet nyert a díjugrató-Európa-bajnokságon, és részt vett a brit csapat tagjaként az 1976-os montreali olimpián is.

Lánya, Zara Tindall – aki nem visel királyi titulusokat, és polgári életet él – világbajnok díjugrató, a 2012-es londoni nyári olimpián csapatban ezüstérmet, a 2006-os németországi világbajnokságon egyéniben aranyat nyert.

A hercegnő, aki a 17. helyen áll a brit trónutódlási sorban, a néhai II. Erzsébet királynő és férje, Fülöp edinburghi herceg egyetlen leánygyermeke, és az idén 76 esztendős III. Károly király legidősebb testvére.

Ajánljuk még