Baleset

Gázolás miatt késnek a vonatok a ceglédi vonalon

Elhunyt a világhírű énekes, Kinky Friedman

| Szerző: hirado.hu
79 éves korában, családja San Antonio melletti farmján meghalt Kinky Friedman énekes-dalszerző, humorista és politikus.

A világhírű zenész halálának hírét Kinky X-fiókján (korábban Twitter) egy bejegyzésben erősítették meg.

„Kinky Friedman örök békére lelt családja és barátai körében. Kinky óriási fájdalmakat és elképzelhetetlen veszteségeket élt át az elmúlt években, de soha nem veszítette el önmagát. Szelleme és karizmája tovább fog élni bennünk művészete által.”

A New York Times szerint az énekes a Parkinson-kór szövődményeibe halt bele.

Kinky, akinek valódi neve Richard Friedman volt, Texasban nőtt fel, és első zenekarát, a King Arthur & the Carrots-ot még a Texasi Egyetem hallgatójaként alapította, második zenekarát, a Kinky Friedman and the Texas Jewboys-t pedig 1973-ban.

Ugyanebben az évben Friedman kiadta első szólóalbumát, a Sold Americant, és sikeres country- és westernénekes lett. Legismertebb dalai közé tartozott a Sold American, a Honky Town Heroes, a Ride ’em Jewboy, a They Ain’t Makin’ Jews Like Jesus Anymore és a The Ballad of Charles Whitman. 1975 és 1976 között Bob Dylannel turnézott.

2006-ban jelöltette magát Texas állam kormányzójának. A szavazatok 12 százalékát kapta, és kikapott Rick Perryvel szemben.

Azon túl, hogy híres zenész volt, Friedman írt is, főleg detektívregényeket, és a 2000-es években a havonta megjelenő Texas Monthly magazin rovatvezetője volt.

Ajánljuk még