Aktuális

A Duna tetőzése miatt 20 órától lezárják az alsó rakpartokat

Elhunyt II. Erzsébet leghíresebb hasonmása, Jeannette Charles brit színésznő

| Szerző: hirado.hu
96 éves korában elhunyt Jeannette Charles brit színésznő, aki több tucat filmben és sorozatban alakította II. Erzsébet királynőt. A gyászhírt Charles lánya, Carol Christophi jelentette be.

A művésznő, aki kísértetiesen hasonlított a néhai királynőre, olyan filmekben tűnt fel II. Erzsébetet alakítva, mint a Csupasz pisztoly vagy az Austin Powers.

A II. Erzsébet és Charles közötti hasonlóságot már a színésznő gyerekkorában is észrevették néhányan, de igazi figyelmet csak 1972-ben kapott, amikor portrét készíttetett magáról, és az őt lefestő művész beszámolt a szembetűnő hasonlóságról a helyi Essex Chronicle című lapban. A sztorit később a nemzeti média is felkapta, és számtalan interjút készítettek Charlesszal.

A felfedezés előtt Charles dadaként és gépíróként dolgozott, de mindig is vágyott a színészkedésre. A következő ötven évben Charles számos filmben, televíziós műsorban szerepelt, forgatott reklámokat, de még zenei klipekben is feltűnt II. Erzsébet királynőt alakítva.

Legismertebb alakításait a Csupasz pisztolyban, az Austin Powersben és az Európai vakációban nyújtotta.

Karrierje során mindvégig hű maradt a királynéhoz, sosem vállalt olyan szerepet, ami rossz fényt vetett volna az uralkodó családra. Mire Charles 2014-ben visszavonult, már II. Erzsébet leghíresebb hasonmásának tartották.

„Mindig tisztelte a királynőt, és imádta a királyi családot. Nagyon fog hiányozni nekünk” – emlékezett édesanyjára Carol Christophi.

Charles 1927. október 15-én született, mindössze 18 hónappal a királynő megszületése után. A színésznő 96 évesen hunyt el, éppúgy mint a néhai királyné, aki 2022-ben, szintén 96 évesen távozott.

A kiemelt kép illusztráció.

Forrás: The Guardian

Ajánljuk még