Rendkívüli

Megkéselték az AfD egyik képviselőjelöltjét

Elhunyt a Ki vagy, doki? legendás színésze, William Russell

| Szerző: hirado.hu
Életének századik évében elhunyt William Russel, a Ki vagy, doki?, a Superman és A nagy szökés színésze.

William Russell 1963-ban játszott az első Ki vagy, doki? című sorozatban, majd 2022-ben visszatért egy cameo szerep erejéig, a Guinness-rekordok Könyvébe is bekerült.

A színész büszkélkedhet a tévés szereplések között eltelt leghosszabb kihagyás rekordjával, ugyanis 57 év és 120 nap telt el azóta, hogy először magára öltötte a karaktert.

Russell a Sir Lancelot kalandjai című sorozatban vált ismertté még 1956-ban. Színpadon és képernyőn egyaránt elismert karriert futott be. Leghíresebb szerepe azonban tagadhatatlanul Ian Chesterton volt, aki a William Hartnell által alakított doki társa volt 1963 novemberétől 1966 októberéig.

A Radio Times szerint Russell június 3-án, hétfőn hunyt el. A színésznek első feleségétől született három gyermeke, második házasságából pedig egy fia, Alfred Enock, aki apja nyomdokaiba lépve szintén színészként keresi a kenyerét.

Alfred alakította Dean Thomast a Harry Potter-filmekben, de további szerepei közé tartozik még az Alapítvány vagy a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot?.

Ajánljuk még