Rendkívüli

Lezuhant egy katonai repülőgép Törökországban, két pilóta meghalt

Dobó Kata elárulta, ki segített neki kilépni a komfortzónájából

Három évet töltött Dobó Kata a jövőre fennállásának 40. évfordulóját ünneplő Földessy Margit Színjáték- és Drámastúdióban. A színművész, filmrendező a Duna délutáni magazinműsorának élő adásában kijelentette, a Balázs Béla-díjas színésznőnek köszönheti, hogy megszerette a szereplést.

Bár sosem volt célja a színészképzés, Földessy Margit több tanítványából vált sikeres színművész, köztük Dobó Katából is. Az 1995-ben készült Éretlenek című televíziós sorozatban feltűnt ifjú tehetséget kezdetben Földessy Margit vette szárnyai alá, hogy segítsen leküzdeni neki a szereplés okozta lámpalázát – minderről a Duna Családi kör című műsorában beszélt Dobó Kata.

Földessy Margit és Dobó Kata (Fotó: MTVA/Csöndör Kinga)

„Mindent, gyakorlatilag az egész pályámat Margitnak köszönhetem. Általa ki tudtam lépni a komfortzónámból, és lett elég bátorságom, hogy jelentkezzek a Színművészeti Főiskolára. Gátlásos fiatal voltam, sosem akartam látható lenni vagy szerepelni. A pályaterveim odáig terjedtek, hogy bolti eladó leszek” – osztotta meg karrierje indulásának történetét a színművész. Földessy Margit szerint minden tanítványa saját magának köszönheti sikereit, ő pedig a kísérőjük volt egy út kezdetén.

„Nem vagyok pedagógus, rendező, pszichológus vagy coach, mégis mindegyiket csinálom. Mindig a színésznő dolgozik bennem, amikor a hozzám fordulókkal foglalkozom. Nincs módszer vagy recept, minden gyerek más, és a mai kamaszok is mások, mint a régiek. Egy dologhoz ragaszkodom, én nem voltam soha és nem is leszek tanárnő, én Margit vagyok” – mondta a Balázs Béla-díjas színművész, színistúdió vezető. Hozzátette, bár mindent megtesz annak érdekében, hogy szót értsen a fiatalokkal, követi az érdeklődésüket, az okostelefont nagy konkurenciának nevezte.

Földessy Margit (Fotó: MTVA/Csöndör Kinga)

A két színésznőt régi barátság köti össze, de csak ritkán találkoznak. A Családi kör lehetővé tette, hogy ismét egymásra találjanak, az adásban meg is ígérték, hogy nem először láthatják őket így együtt. Nagy vágyuk, hogy egyszer közösen vigyenek színpadra előadást, Földessy Margit rendezésében, Dobó Kata szereplésével. A teljes beszélgetés újranézhető a Családi kör Médiaklikk-oldalán, amelyen 60 napig elérhetők a korábbi adások is.

Családi kör – hétköznap délutánonként 13:40-től és 15 órától a Dunán.

Ajánljuk még