Időjárás

Mutatjuk, hol szakítja meg eső a szikrázó napsütést

Öt nap után mentettek meg egy tetőn rekedt lovat a brazíliai árvizekben

| Szerző: hirado.hu
Az öt napig a tetőn rekedt ló a remény szimbólumává vált a Braziliát elárasztó árvízben.

Egy kis bádogtető tetejéről kimentett barna ló vált a remény nemzeti szimbólumává Brazíliában ezen a héten, miközben az országban folytatódott a küzdelem a szüntelen esővel és a halálos áradásokkal szemben – írja a New York Post.

A 770 kilós ló – amelyet a közösségi média felhasználói a mézszíne miatt Caramelónak neveztek – öt napig rekedt egy ház tetején, amelyet szinte teljesen ellepett a víz Rio Grande do Sul állam déli részén.

Egy mentőcsapat végül csütörtökön helyezte biztonságba az állatot Brazília déli részén, amelyet az elmúlt hetekben heves esőzések és áradások sújtottak.

Egy brazil influenszer, Felipe Neto felajánlotta, hogy fizet bármelyik tisztességes lelkű milliomosnak, csak adjon egy helikoptert az állat megmentésére, később pedig felajánlotta, hogy örökbe fogadja a lovat.

Kapcsolódó tartalom

Brazília elnökének felesége, Rosangela Lula da Silva is megosztotta a mentési erőfeszítéseket mozgósító tisztviselőkkel folytatott beszélgetései során szerzett híreket.

„Reméljük, hogy Caramelo túlélte az éjszakát” – tette közzé Rosangela Lula da Silva csütörtökön a közösségi médiában a mentési munkálatok megkezdésekor.

Kiemelt kép: Árvíz a Brazília déli részén elterülő Rio Grande do Sul állam székvárosában, Porto Alegrében 2024. május 8-án. A természeti csapás következtében legalább kilencven ember életét vesztette (Fotó: MTI/AP/Andre Penner)

Ajánljuk még