Aktuális

Frank Füredi: Brüsszelben a szólásszabadság nem létezik

Új albumában mély érzelmeket hoz felszínre Nagy Bogi  

A Duna közkedvelt, Csináljuk a fesztivált! című zenés műsorának zsűrijéből is ismert előadó, Nagy Bogi hatalmas lendülettel veti bele magát a koncertszezonba, hiszen elkészült új albuma. Az énekesnő a Petőfi Rádió műsorában beszélt arról, hogy a zenei mellett komoly lelki munkát is jelentett neki a dalszerzés.

A Csináljuk a fesztivált! ifjú zsűritagja a legutóbbi évad után nem sokkal lemezt adott ki, túl van élete első telt házas koncertjén, és már minden nyári hétvégére van egy-egy fellépése. Nagy Bogi az elmúlt időszakban sok boldog és nehéz pillanatot megélt, ezekről mesél legújabb, 10 dalból álló albumán. A Petőfi Rádió Vándorbot című műsorának vendégeként elmondta, hogyan született az új korong, és elárulta, milyen témákat érint szövegeiben.

„Akkor tudok a legjobban alkotni, ha én tapogatom ki a zongorán a billentyűket. Először mindig a dallammenetet írom meg, utána készítek hozzá szöveget, mert az utóbbi hosszabb folyamat nekem. Mozgalmas időszakon vagyok túl, több mélységet és magasságot megéltem. Próbáltam mélyebbre ásni magamban”

– mondta Nagy Bogi, hozzátéve, hogy ha olykor komoly témákról is – például a szorongás okozta pánikról – énekel, alapvetően minden dala pozitív üzenetű és lelkesítő. Mint mondta, már nagyon várja, hogy minél szélesebb közönségnek adhassa át legújabb munkáit.

„A tervek szerint az év végén elkezdjük újra a dalírást a zenekarommal, addig is gyűjtöm az inspirációt”

– tette hozzá az énekes a Petőfi Rádió műsorában. A teljes beszélgetés újrahallgatható a csatorna SoundCloud-oldalán.

Csináljuk a fesztivált! – ismétlések péntekenként 20:45-től a Dunán.

Ajánljuk még