Baleset

Kamion ütközött teherautóval, torlódik a forgalom az autópályán

Megégtek a kaszkadőrök a forgatáson – árad a balszerencse az idei év legjobban várt filmjénél

| Szerző: hirado.hu
Óriási mínusszal zárhat a 2024 novemberében bemutatásra kerülő Gladiátor második része, nem is beszélve a majdnem halálos forgatási körülményekről.

Elszállt a Gladiátor 2. költségvetése, írja a The Hollywood Reporter jólértesült, de meg nem nevezett forrásokra hivatkozva. Az eredetileg 165 millió dollárosra tervezett produkció állítólag majdnem 310 milliónál tart. A gyártó Paramount stúdiótól kiszivárgott információk szerint tényleg többet kellett költeni, de a 49 napos forgatás azért kijött kevesebb, mint 250 millióból.

A drágulás részben a tavaly nyári hollywoodi sztrájkoknak is betudható, le kellett állni a forgatással, ami heti 600 ezer dolláros mínuszt jelentett, a veszteség végösszege nagyjából tízmillió dollár lett.

A balszerencse egyébként is végigkísérte a forgatást. Júniusban megégett négy kaszkadőr, kórházba kerültek, sérüléseik szerencsére nem voltak életveszélyesek. Egy hónappal később a PETA nemzetközi állatvédő szervezet nyílt levelet intézett Ridley Scott rendező-producerhez, azt sérelmezve, hogy a forgatáson kegyetlenül bánnak a lovakkal és majmokkal. Erre az volt a válasz, hogy szó sincs ilyesmiről, amire az a garancia, a forgatáson jelen vannak egy másik állatvédő szervezet, a Humane Society munkatársai.

A Gladiátor 2. nagyjából húsz évvel később veszi fel az Oscar-díjas első rész cselekményének fonalát. Az új főhős az első film szőke kisfiújából felnőtté érett Lucius (Paul Mescal), visszatér Connie Nielsen és Derek Jacobi, a valószínűleg negatív hős Caracalla császárt pedig Joseph Quinn játssza. Fontos szerep jut Denzel Washingtonnak is, aki felszabadított gladiátort alakít; afféle sokat tudó mentor lehet a karaktere, mint az előző részben az Oliver Reed által játszott Proximo volt.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még