Aktuális

Putyin: A Nyugat külpolitikája nukleáris konfliktussal fenyeget

Vége van! Harry hercegnek ezentúl mélyen a zsebébe kell nyúlnia

| Szerző: hirado.hu
Harry herceg elvesztette az adófizetők által finanszírozott brit biztonsági védelemre vonatkozó kérelmét a londoni legfelsőbb bíróságon.

Sir Peter Lane, a londoni legfelsőbb bíróság bírája szerdán úgy döntött, hogy nem volt jogszerűtlen az az eredeti döntés, amely 2020 februárjában megfosztotta a sussexi hercegi párt a királyi családtagokat megillető védelemtől.

Ez azt jelenti, hogy Harrynek és feleségének, Meghan Markle-nek zsebből kell majd fizetniük a családjuk biztonságáért, amikor az Egyesült Királyságba látogatnak.

„Örülünk, hogy a bíróság a kormány álláspontjának adott igazat ebben az ügyben. Az Egyesült Királyság kormányának védelmi biztonsági rendszere szigorú és arányos. Régóta fennálló politikánk, hogy nem adunk részletes tájékoztatást ezekről a szabályozásokról, mivel ez veszélyeztetné azok integritását és befolyásolná az egyének biztonságát”

– mondta a belügyminisztérium szóvivője.

Meghan Markle Harry herceg

Harryt és a 42 éves exszínésznő feleségét 2020-ban fosztották meg a rendőri védelemtől, miután visszaléptek, mint dolgozó királyi családtagok, és az Egyesült Államokba költöztek.

A herceg még decemberben jelent meg a londoni bíróságon, ahol két és fél napon keresztül tárgyalták az eredeti bírói döntés megtámadását. Az ügyet a magánélet védelmével kapcsolatos aggályok miatt zárt ülésen tartották.

Harry a meghallgatáson a következőket mondta:

„Az Egyesült Királyság az otthonom. Az Egyesült Királyság központi szerepet játszik gyermekeim örökségében. De ez kivitelezhetetlen, ha nem tudom őket biztonságba tudni. Nem tehetem ki a feleségemet ilyen veszélynek, és az életem során szerzett tapasztalataim alapján nem vagyok hajlandó magamat is szükségtelenül veszélynek kitenni” – mondta Harry tavaly a bíróságnak az ügyvédei által felolvasott írásbeli nyilatkozatában.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még