Aktuális

Vlagyimir Putyin: a Nyugat külpolitikája nukleáris konfliktussal fenyeget

Gyógyíthatatlan betegséggel küzdött, elhunyt az elismert színész

| Szerző: hirado.hu
A Félig üres szitkom sorozat színésze, a világhírű amerikai humorista, Richard Lewis 76 éves korában elhunyt.

Richard Lewis, a Félig üres sztárja kedd este elhunyt Los Angeles-i otthonában. A színész tavaly áprilisban hozta nyilvánosságra, hogy két évvel azelőtt Parkinson-kórral diagnosztizálták.

A Deadline információi szerint Lewis szívrohamok kapott. „Felesége, Joyce Lapinsky mindenkinek köszöni a szeretetet és a támogatást, amelyet eme nehéz órákban kap.”

A Félig üres alkotója és főszereplője, Larry David a People-nek adott nyilatkozatában reagált a veszteségre.

Richard Lewis és Larry David a Félig üres 7. évadának premierjén Hollywoodban 2009. szeptember 15-én (Fotó: Jesse Grant/WireImage)

„Richard és én három nap különbséggel ugyanabban a kórházban születtünk, és életem nagy részében olyan volt számomra, mintha a testvérem lett volna. Megvolt benne az a ritka kombináció, hogy ő volt a legviccesebb ember és a legkedvesebb is. De ma megríkatott, és ezt sosem bocsátom meg neki”

– próbált viccelődni könnyeivel küszködve a minden ízében humorista Larry.

Jamie Lee Curtis, aki Lewis mellett játszott az ABC Anything But Love című szitkomjában, szintén meghatóan emlékezett meg a színészről.

„Ő az oka annak is, hogy józan vagyok. Ő segített nekem. Örökké hálás leszek neki, már csak ezért is. Joyce-ban megtalálta a szerelmet, és persze a józansága mellett ez volt számára a legfontosabb. Sírok, miközben ezt írom. Furcsa módja annak, hogy köszönetet mondjak egy kedves és vicces embernek. Pihenj a nevetésben, Richard. Én Martym, szeretlek, Hannah!”

Az Anything But Love négy évadon keresztül futott 1989 és 1992 között. Jamie Lee és Richard alakították a szerelmespárt, Hannaht és Martyt.

Tavaly tavasszal Lewis nyilvánosságra hozta, hogy Parkinson-kórt diagnosztizáltak nála – egy progresszív betegséget, amely az idegrendszert és az idegek által irányított testrészeket érinti.

Kapcsolódó tartalom

„Nemrég fejeztem be a Félig üres 12. évadának forgatását, elmondhatatlanul hálás vagyok, hogy részese lehettem ennek a sorozatnak, de az elmúlt három és fél évben nehéz időszakon mentem keresztül. Műtötték a hátamat, a vállamat és a csípőimet, majd észrevettem, hogy a gyógyulás után is nehezen járok, csoszogok, merevek a lábaim, ezért felkerestem egy neurológust, aki közölte velem, hogy Parkinson-kórral küzdök” – mesélte tavaly áprilisban a színész.

Lewis leginkább sötét, neurotikus és önironikus humoráról volt ismert. Számos tévésorozatban szerepelt, köztük a Félig üresben, az Anything But Love-ban, a Hetedik mennyországban és a Két pasi meg egy kicsiben is.

Ajánljuk még