Aktuális

Hableány-tragédia: csaknem kétmilliárdos sérelemdíjat ítéltek meg a katasztrófa áldozatainak

„Azt hittem, nem fogom látni a fiam felnőni” – ijesztő diagnózisáról vallott a színésznő

| Szerző: hirado.hu
Amy Schumer egy tévés interjú után vallott a betegségéről, miután többen megváltozott külseje miatt kritizálták.

Amy Schumer színésznő 2021-ben számolt be arról, hogy hosszú évek szenvedése után, olyannyira rosszabbodott az endometriózisa, hogy orvosainak nem maradt más választása, mint méhének eltávolítása.

A színésznő rendszeresen viccelődik azokkal a dolgokkal, amiken keresztülmegy, még akkor is, amikor különösen nehéz időszakot él meg. Ezúttal azonban a fanyar humort félretéve beszélt arról, hogy Cushing-szindrómában szenved.

Amy több tévés szereplést is vállat februárban, az internetes trollok pedig rögtön puffadt arca miatt kezdték el támadni a sztárt. Amy nem sokat várt a magyarázattal, és bevallotta, újabb betegséggel diagnosztizálták.

A Cushing-szindróma olyan rendellenesség, amely akkor jelentkezik, amikor a szervezet hosszú időn keresztül túl sok kortizolhormont termel, tulajdonképpen a mellékvesekéreg túlműködését jelenti. A tünetek közé tartozik a testsúly gyarapodása, a magas vérnyomás, továbbá memóriazavar, a hangulat és a koncentrálóképesség zavarai.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

@amyschumer által megosztott bejegyzés

Schumer a tévés szereplése előtti hetekben tudta meg az új diagnózist, melyhez négy órán át feküdt elmondása szerint egy MRI készülékben.

„Úgy érzem, hogy újjászülettem. A Cushingnak többféle típusa van. Van, amelyik végzetes lehet, agyműtétet vagy a mellékvesék eltávolítását igényli. Miközben a Hulus dokumentum-sorozatomhoz készítettük a felvételeket, négy órán át feküdtem az MRI-készülékekben, az ereim kikészültek a levett vér mennyiségétől, és arra gondoltam, hogy talán már nem érem meg, hogy lássam a fiamat felnőni”

Szerencsére kiderült, hogy Amy nem a betegség súlyos formájával küzd, így magától elmúlnak majd a tünetei.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még