Aktuális

Külügyminiszter: Kiszabadult a fogságból Katolikus Karitásznak dolgozó, elrabolt orvosnő

Jóban, rosszban – öt sztárpár, akik évtizedek óta kitartanak egymás mellett

| Szerző: hirado.hu
A hollywoodi párok kapcsolatainak nincs túl jó híre, különösen azért, mert gyakran nem tartanak túl sokáig. Vannak azonban olyan hírességek, akik évtizedek óta házasok, és nem tudják egymás nélkül elképzelni az életüket.

Michael J. Fox és Tracy Pollan

Tracy Pollan és Michael J. Fox (Fotó: Mark Sagliocco/FilmMagicT Getty Images)

Tracy és Michael a Családi kötelék első évadában ismerkedtek meg, bár akkoriban a két színész között szigorúan szakmai kapcsolat volt, mivel Tracy foglalt volt. Hat évvel később a Fények, nagyváros című filmben megint lehetőségük volt együtt dolgozni, és Michael azonnal kinyomozta kolléganője telefonszámát, amikor megtudta, hogy Tracy azóta szingli lett. Körülbelül hét hónapig randiztak, majd 1987. december 26-án eljegyezték egymást. Fox megjegyezte, egyáltalán nem aggódott amiatt, hogy Tracy visszautasítja az ajánlatát, mert tudta, hogy összetartoznak. Házasságukból négy gyermekük született.

Michael és Tracy 35 éve él boldog házasságban, de hogyan csinálják?

„Ketten voltunk a világ ellen, ez határozza meg a mai napig a kapcsolatunkat. Megadjuk egymásnak a bizalmat, és a másik hisz benne, hogy társa a lehető legjobbat cselekszi”

– mesélte Tracy, aki rendíthetetlen támasza a mai napig is a Pakinson-kórral küzdő férjének.

Gloria és Emilio Estefan

Gloria és Emilio Estefan (Fotó: Santiago Felipe/Getty Images)

Gloria és Emilio már 45 éve házasok. A pár 1975-ben egy közös baráti zenélésen futott össze, amikor a Gloria 17, Emilio pedig 22 éves volt. Néhány héttel az első találkozásuk után egy esküvőn újra keresztezték egymás útját, és elhatározták, hogy együtt csinálnak egy esküvői zenekart. Bár eleinte csak barátok voltak, Emilio még abban az évben összeszedte a bátorságát és elhívta Gloriát egy randira, a többi pedig ahogy mondani szokták, történelem…

A pár 1978. szeptemberében házasodott össze, és ahogy egyszer ők fogalmaztak, akkor egy életen át tartó kalandba vágtak bele, mind házastársként, mind üzlettársként. Amellett, hogy két közös gyermekük született, karrierjük is összefonódott: közös éttermet és szállodát nyitottak, nem beszélve jótékonysági szervezeteikről.

„Az együtt töltött 48 év után még mélyebben szeretlek, mint amikor elkezdtük ezt az őrült, izgalmas, meglepő és sokszor félelmetes közös életet.”

– nyilatkozta tavaly Gloria.

Martin Sheen és Janet Templeton

Martin Sheen és Janet Templeton (Fotó: Stefanie Keenan/Getty Images)

Martin számára szerelem volt első látásra, amikor először megpillantotta Janetet, aki akkor művészeti hallgató volt New Yorkban. Mint kiderült, volt egy közös barátjuk, mégpedig a Living Theater színpadmestere, aki azonnal bevállalta a kerítő szerepét, mikor megtudta, hogy a színészi pályájának elején járó Martin bármit megtenne, hogy megismerhesse a lányt. Mint kiderült, a barátjának volt egy festménye Janettől, akinek nem volt elég helye az albérletében, így ő tárolta ideiglenesen. Szóval fogta a képet, odaadta Martinnak azzal, hogy mondja azt Janetnek, megtalálta az elveszett festményét. Bár Martin utólag tudja, hogy több sebből vérzett a sztori, felült a haverja Vespájára, becsengetett Janethez és halkan elmotyogta a monológját. Janet azonnal tudta, hogy Sheen csak kitalálta a sztorit, de imponált neki a bátorsága.

A pár 1961 decemberében néhány hónap randevúzás után házasodott össze, és négy gyermekük született. A ceremónia alig 15 percig tartott, amit a helyi fűszeresnél rendeztek és csupán néhány barát volt jelen. Az a röpke menyegző azonban 62 évnyi kihívásokkal teli, de boldog házasságot eredményezett.

Felesége ott volt mellette a legsötétebb pillanatokban is, szívrohama és az azt követő és komoly szívműtétje, valamint az alkoholfüggőséggel való küzdelme során is.

„A legborzasztóbb szituációban is meg tud nevettetni. Mindig mondja, hogy ne vegyem magam túl komolyan. Közben pedig ő legijesztőbb nő, akivel valaha találkoztam. Mindig őszinte, egyszerűen ő nem tud hazudni, szemrebbenés nélkül kérdőre von.”

– mesélte Martin, aki szerint mindent felesége attitűdjének és nem lankadó kitartásának köszönhet.

Sarah Jessica Parker és Matthew Broderick

Matthew Broderick és Sarah Jessica Parker (Fotó: Steven Ferdman/Getty Images)

A Szex és New York sztárja és a Meglógtam a Ferrarival színésze még a hollywoodi debütálásuk előtt, 1991-ben ismerkedtek meg. Matthewt a színésznő két testvére, Pippin és Toby mutatta be leendő feleségének, akkoriban azonban mindketten kapcsolatban éltek. Miután Parker szakított Robert Downey Jr.-ral, Broderick hangüzenetet hagyott Parkernek, és elhívta randizni. Szerelmüket 1997-ben egy meglepetés ceremónia keretében tették hivatalossá, és három gyermekük született.

Bár kapcsolatukról ritkán mesélnek a sajtónak, Sarah korábban így nyilatkozott 26 éve tartó házasságáról:

„Nagyon elkötelezettek vagyunk a családunk iránt. Imádom az életünket. Imádom, hogy ő a gyermekeim apja, és miatta létezik egy teljesen másik világ, amit szeretek”

Kevin Bacon és Kyra Sedgwick

Kyra Sedgwick és Kevin Bacon (Fotó: Rick Kern/Getty Images for Paramount Pictures)

Kevin Bacon és Kyra Sedgwick valójában egészen fiatalon találkoztak. Kevin egy off-Broadway show-ban szerepelt, amikor először összefutott a fiatal rajongójával, aki Kyra volt. Bár Kevin erre az első találkozásra nem emlékszik, Krya a közös filmjük, a Lemon Sky forgatásán már kifejezetten nagy hatást gyakorolt rá. Bacon több stábvacsorát is szervezett csak azért, hátha így több időt tölthet Sedgwickkel, a színésznő azonban egyszer sem ment el. Kevin így elhívta kolléganőjét egy masszázsra abba a hotelbe, ahol ő lakott, annak reményben, hogy összefuthat vele és elhívhatja ebédelni. A színész kiderítette, mikor végez Kyra, majd színészi képességeit bevetve megrendezte, hogy véletlenül összefussanak. Hát nem filmvászonért kiáltó sztori?

Kyra számára, aki akkor a 20-as évei elején járt, különösen elsöprőek voltak az érzések, amit Kevin iránt érzett, olyannyira, hogy néhány hónap után igent is mondott a lánykérésre. A pár 1988-ban mondta ki az igent, és 35 éve tartó házasságukból két gyermekük született.

És, hogy mi az ő receptjük a jó házassághoz? Kevin szerint nekik szerencséjük volt:

„Nincs titkunk! A titok az, hogy nincs titok, hacsak nem az, hogy egy sztártól ne kérj házassági tippeket. Szerintem nekünk szerencsénk volt, és én ebben hiszek.”

Ajánljuk még