Aktuális

Utakat, vízvezetékeket tett tönkre a hömpölygő láva Izlandon

Ezért távozott olyan hamar Harry herceg, miután meglátogatta beteg édesapját

| Szerző: hirado.hu
A sussexi herceg szerdán még az Egyesült Királyságban volt családi látogatáson, csütörtökre azonban már Las Vegasba sietett, hogy részt vegyen az amerikaifutball-szövetség díjátadóján.

Harry herceg alig 24 órás látogatást tett szülőhazájában, miután megtudta, hogy édesapjánál, III. Károly királynál rákos megbetegedést diagnosztizáltak.

Mint kiderült, a sussexi hercegnek azért kellett visszasietnie, és azért nem volt lehetősége találkozni a komoly hasi műtétjéből lábadozó sógornőjével, Katalin hercegnével, mert jelenése volt a Las Vegas-i NFL Honors rendezvényen, ami az amerikaifutball-szövetség legrangosabb díjátadója.

Harry a ceremónia során Cameron Heywardnak adta át az év embere díjat, a gála legfontosabb kitüntetését.

„Mindaz, amit a pályán és azon kívül tesztek, igazán figyelemreméltó. Példaképek vagytok milliók számára” – mondta a 39 éves herceg a színpadon.

Harry édesapja, Károly király a héten hozta nyilvánosságra, hogy rákos megbetegedéssel diagnosztizálták, ami egy jóindulatú prosztata-megnagyobbodás miatti beavatkozás során derült ki. Az uralkodó kezelését már hétfőn megkezdték.

Kapcsolódó tartalom

A herceg azonnal Londonba repült, és egy királyi szakértő szerint az alkalom kitűnő lehetőséget adott arra, hogy az apa és fia közötti viszálykodás békébe csapjon át.

„Károly mindig is nyitva tartotta az ajtót fia előtt, függetlenül attól, hogy Harry milyen dolgokat írt”

– utalt Katie Nicholl Harry 2023-ban megjelent Spare című memoárjára, amelyben a család magánügyeiről írt.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még