Fontos

Szánthó Miklós: Pedofiloknak nincs mentség, nincs bocsánat, nincs kegyelem!

Vilmos herceg apja és felesége betegsége óta először szólalt meg

| Szerző: hirado.hu
A herceg szerdán visszatért királyi kötelezettségeihez, miután rövid időre eltűnt a nyilvánosság elől, hogy gondoskodjon feleségéről, Katalin hercegnéről, aki egy hasi műtétből lábadozik.

A 41 éves walesi herceg szerda este a londoni légi mentőszolgálat jótékonysági gálavacsoráján vett részt.

„Szeretném megragadni az alkalmat, hogy én is köszönetet mondjak a Katalinnak és apámnak küldött kedves támogató üzenetekért, különösen az elmúlt napokban. Ez mindannyiunknak nagyon sokat jelent. Az elmúlt hetek inkább az orvoslásra összpontosultak, ezért úgy gondoltam megtöröm a sémát, és eljövök egy légimentők rendezvényére, hogy kiszakadjak ebből egy kicsit”

– viccelődött Vilmos.

Az eseményen a trónörökös a Top Gun sztárjával, Tom Cruise-zal is találkozott, és összeálltak egy közös, csokornyakkendős fotóra.

A 61 éves Cruise 1997-ben részt vett Vilmos édesanyja, Diana hercegné temetésén. Lelkes helikopterpilótaként összebarátkozott a néhai II. Erzsébet királynővel, akivel annyira jóban lett, hogy rendszeresen tartották a kapcsolatot.

Kapcsolódó tartalom

Vilmos olyannyira betáblázta a szerdai napját királyi kötelezettségekkel, hogy alkalma sem lett volna, hogy találkozzon testvérével, Harry herceggel, aki apja rákdiagnózisának híre hallatán azonnal az Egyesült Királyságba utazott. Nem mintha a sussexi herceg sürgette volna a békülést, látogatása alatt, ami alig tartott 24 óráig, egy félórás beszélgetés fért bele Károly királlyal.

A Buckingham-palota hétfőn jelentette be részletek nélkül, hogy a királynál orvosai daganatos betegséget diagnosztizáltak, és az uralkodó kezelése még aznap megkezdődött.

A király a daganatos megbetegedés kezelésének időtartama alatt is ellátja államfői teendőit és megkapja az ehhez szükséges hivatalos kormányzati papírokat, de nyilvános programjait a kezelés idejére közvetlen hozzátartozói veszik át.

Ajánljuk még