Aktuális

Videón az elképesztő hajrá: négyes célfotó, egy hajszálon múlt az újabb magyar érem a vizes vb-n

Kiderült, hogy találkozik-e Harry és Vilmos, miután apjuknál rákot diagnosztizáltak

| Szerző: hirado.hu
Ugyan Harry hazautazott, hogy édesapja, Károly király mellett lehessen a rákdiagnózisát követően, a hercegnek esze ágában sincs találkozni elhidegült testvérével.

Harry herceg és Vilmos herceg nem tervezi, hogy találkozik egymással, mialatt a sussexi herceg az Egyesült Királyságban tartózkodik, apja betegsége miatt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Entertainment Tonight (@entertainmenttonight) által megosztott bejegyzés

Egy bennfentes forrás az Entertainment Tonightnak elmondta, hogy bár Harry olajágat nyújtott Károlynak azzal, hogy csapot-papot hátrahagyva hazautazott, békülési szándékát azonban nem tervezi kiterjeszteni a királyi család többi tagjára, jelen esetben bátyára, Vilmosra, annak ellenére, hogy a trónörökös felesége, Katalin szintén a hónap elején esett át egy komoly hasi műtéten.

„Nincs Harry naptárában semmi betervezve. Nem úgy tűnik, mintha szeretne találkozni a testvérével. Vilmosnak most amúgy is rengeteg királyi teendő szakadt a nyakába azzal, hogy sajátjai mellett, több programot is átvállalt feleségétől és az apjától.”

A sussexi herceg apja hétfői rákdiagnózisáról értesülve azonnal repülőre ült és kedden megérkezett Londonba. A repülőtérről egyenesen apja házába, a Clarence House-ba vezetett az útja. Károly király és felesége Kamilla Harry látogatása után kedd délután először a Buckingham-palotába, majd Sandringhambe indult, ahol az uralkodó lábadozni fog.

Kapcsolódó tartalom

Orvosai azt javasolták, hogy kezelésének időtartamára halassza el nyilvános programjait, de az uralkodó ebben az időszakban is ellátja állami teendőit és az ezzel járó hivatalos dokumentációs tevékenységeket.

Amint arról korábban már beszámoltunk, nem várható békülés Harry és Vilmos között a közeljövőben. A feszült viszonyt súlyosbították Harry megdöbbentő megnyilatkozásai a Spare című memoárjában. Harry elbeszélése az árulás érzését váltotta ki a királyi családban, egy forrás pedig korábban azt mondta, hogy a családban már senki sem bízik meg benne.

Kapcsolódó tartalom

Eközben Károly rákdiagnózisára azután került sor, hogy megnagyobbodott prosztatája miatt műtéten esett át. A palota megerősítette, hogy az uralkodónak nincs prosztatarákja, de a diagnózis a prosztata kezelése során vált nyilvánvalóvá. Arról nem közöltek részleteket, hogy a királynak milyen típusú rákja van, vagy milyen stádiumban van.

Amíg a király lábadozik, idősebb fia, a trón várományosa, Vilmos további feladatokat vállal. Az elkövetkező hetekben több olyan elfoglaltságot is átvett, amelyek eddig Károly naptárában szerepeltek. A monarchia iránti kötelességeit az otthoni kötelezettségeivel igyekszik egyensúlyban tartani, mivel továbbra is gondoskodik feleségéről, Katalinról és gyermekeikről, miközben a hercegné lábadozik a hasi műtétből.

Ajánljuk még