Rendkívüli

Magyar siklóernyős halt meg Monacóban

Így reagált Harry herceg apja betegségének hírére

| Szerző: hirado.hu
Harry herceg hazarepül az Egyesült Királyságba, hogy újra találkozhasson édesapjával, III. Károly királlyal, miután rákot diagnosztizáltak az uralkodónál.

A sussexi herceg és felesége képviselője megerősítette, hogy a 39 éves Harry hétfőn Londonba utazott, miután beszélt az édesapjával diagnózisáról. Harry felesége, Meghan Markle és két gyermekük, Archie herceg és Lilibet hercegnő nem tartanak vele.

A sussexi herceget a palota munkatársai folyamatosan tájékoztatták 75 éves édesapja egészségi állapotáról, beleértve a nemrégiben elvégzett prosztataműtétjével kapcsolatos híreket is.

Kapcsolódó tartalom

Hétfőn érkezett a hír, hogy III. Károly királynál a rák egy formáját diagnosztizálták, és a kezelése már aznap megkezdődött. A Buckingham-palota bejelentése szerint az orvosok a jóindulatú prosztataelváltozás kórházi kezelése közben figyeltek fel egy más jellegű aggasztó problémára, és az ezután elvégzett diagnosztikai tesztek során a rák egy formáját azonosították.

A friss hírek szerint az uralkodó prognózisa, vagyis a kilátásai nagyon jók, mivel még idejében sikerült az orvosoknak elcsípniük a rákos megbetegedést.

Károly király (Fotó: MTI/EPA/Peter Powell)

Orvosai azt javasolták, hogy kezelésének időtartamára halassza el nyilvános programjait, de az uralkodó ebben az időszakban is ellátja állami teendőit és az ezzel járó hivatalos dokumentációs tevékenységeket.

Az uralkodó maga döntött úgy, hogy nyilvánosságra hozza a hírt, hogy megelőzze a spekulációkat, és bízik abban, hogy a vele történtek más férfiakat is arra ösztönöznek majd, hogy kivizsgáltassák magukat.

Kapcsolódó tartalom

III. Károly kezelése előtt néhány nappal esett át hasüregi műtéten ugyanabban a kórházban Katalin cambridge-i hercegné, Vilmos trónörökös felesége, az uralkodó menye, az ő esetében azonban az udvar nem közölte, hogy milyen megbetegedésről van szó. A 42 esztendős Katalin csaknem két hetet töltött a London Clinic nevű londoni magánkórházban, ahonnan január 29-én távozott, és jelenleg windsori otthonában lábadozik.

A palota tájékoztatása szerint az orvosi szakvélemény alapján nem valószínű, hogy a hercegné a húsvétot követő időszak előtt visszatérhet közéleti feladatainak ellátásához.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még