Aktuális

Friss hírek érkeztek a rákos betegséggel diagnosztizált Károly királyról

Friss hírek érkeztek a rákos betegséggel diagnosztizált Károly királyról

| Szerző: hirado.hu
Az uralkodó kilátásai jók, mivel még idejében észrevették a rákos elváltozást.

Hétfőn érkezett a hír, hogy III. Károly királynál a rák egy formáját diagnosztizálták, és a kezelése már aznap megkezdődött. A Buckingham-palota bejelentése szerint az orvosok a jóindulatú prosztataelváltozás kórházi kezelése közben figyeltek fel egy más jellegű aggasztó problémára, és az ezután elvégzett diagnosztikai tesztek alapján a rák egy formáját azonosították.

A friss hírek szerint az uralkodó prognózisa, vagyis a kilátásai nagyon jók, mivel még idejében sikerült az orvosoknak elcsípniük a rákos megbetegedést.

A rák típusát nem hozták nyilvánosságra, de azt leszögezték, hogy nem prosztatarákról van szó.

A Daily Mailnek nyilatkozó bennfentes forrás elmondta, hogy a brit uralkodó derűs hozzáállása és a kötelességei iránti elkötelezettsége lenyűgözte családját és barátait.

Orvosai azt javasolták, hogy kezelésének időtartamára halassza el nyilvános programjait, de az uralkodó ebben az időszakban is ellátja állami teendőit és az ezzel járó hivatalos dokumentációs tevékenységeket – áll a Buckingham-palota hétfő esti közleményében, amely kitért arra is, hogy Károly hálás orvosi csapatnak a gyors beavatkozásért.

III. Károly király (Fotó: MTI/EPA/Peter Powell)

Az uralkodó maga döntött úgy, hogy nyilvánosságra hozza a hírt, hogy megelőzze a spekulációkat, és bízik abban, hogy a vele történtek más férfiakat is arra ösztönöznek majd, hogy kivizsgáltassák magukat.

Az udvar már az uralkodó prosztataelváltozásáról szóló korábbi diagnózis ismertetésével is szakított azzal a régre visszanyúló szokásjoggal, amelynek alapján korábban a szükséges minimumon túl nem közöltek részleteket a brit királyi család magas rangú tagjainak egészségi állapotáról, esetleges betegségeinek mibenlétéről.

Kapcsolódó tartalom

A titoktartás enyhítése azonban nem terjed ki a királyi család mindegyik tagjára.

III. Károly kezelése előtt néhány nappal esett át hasüregi műtéten ugyanabban a kórházban Katalin cambridge-i hercegné, Vilmos trónörökös felesége, az uralkodó menye, az ő esetében azonban az udvar nem közölte, hogy milyen megbetegedésről van szó. A 42 esztendős Katalin csaknem két hetet töltött a London Clinic nevű londoni magánkórházban, ahonnan január 29-én távozott, és jelenleg windsori otthonában lábadozik.

A palota tájékoztatása szerint az orvosi szakvélemény alapján nem valószínű, hogy a hercegné a húsvétot követő időszak előtt visszatérhet közéleti feladatainak ellátásához.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még