Aktuális

Több embert megkéselt egy afrikai támadó Párizs egyik pályaudvarán

Csak egy döntés választja el Vilmos herceget a tróntól

| Szerző: hirado.hu
Károly tíz éven belül lemondhat a fia javára.

Károly király tíz éven belül átadja a koronát legidősebb fiának, Vilmos hercegnek egy volt királyi komornyik szerint.

Kapcsolódó tartalom

Paul Burrell, aki több mint tíz éven át dolgozott Diana hercegnőnek egészen 1997-ben bekövetkezett hirtelen haláláig, azt mondta, hogy a 75 éves uralkodó hamarosan le fog mondani a trónról, hogy helyet adjon a 41 éves Vilmosnak és feleségének, Katalin hercegnének.

„Károlynak van egy tíz éves terve, és amikor mindent kipipál a listájáról, átfogja adni a koronát a fiatalabbaknak. Nem hiszem, hogy hosszabb távon király szeretne lenni, amikor látja, hogy az idős európai uralkodók sorra mondanak le örököseik javára.”

Burrell hozzátette, hogy a néhai II. Erzsébet királynő azért nem tette meg ezt a gesztust fia számára, mert ő még egy másik generációból származott, és akkoriban az uralkodóktól elvárták, hogy az életük a korona körül forogjon és halálukig szolgálják az országot.

A 2012. június 5-én készült képen az akkori Károly herceg, a néhai II. Erzsébet brit királynő és Vilmos herceg a Buckingham-palota erkélyén a Westminster Hallból induló kocsifelvonulást követően Londonban, Nagy-Britanniában (Fotó: EPA/ANDY RAIN)

„Szerintem Károly amint végez a tízéves tervével, azt fogja mondani, hogy elég volt és nyugdíjas éveiben olyan dolgokat akar majd csinálni, amiket ő szeretne, és nem azt, ami a kötelessége. Vissza fog vonulni, hogy lássa, ahogy a fia kivirágzik.”

Burrell gondolatai egybecsengnek a dán királyi család idei nagy átrendeződésével.

A 83 éves II. Margit királynő december 31-én újévi beszédében jelentette be hirtelen lemondását. A volt uralkodó hivatalosan január 14-én mondott le, hogy fia, Frigyes trónörökös vegye át a trónt.

Margit korai lemondása mögött feltehetően az állt, hogy lépést akar tartani a korral, Károly pedig kifejezte, hogy szeretné saját hazájában is megvalósítani ezt a törekvést.

Károly királyt és Katalin hercegnét hétfőn engedték haza a kórházból. Az uralkodó egy prosztatamegnagyobbodás miatti beavatkozáson esett át, míg a walesi hercegnének egy előre tervezett hasi műtétje volt.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még