Rendkívüli

Friss hírek érkeztek Katalin hercegné állapotáról

Friss hírek érkeztek Katalin hercegné állapotáról

| Szerző: hirado.hu
Hazaengedték Katalin hercegnét a kórházból, miután előre tervezett hasi műtéten esett át – áll a Kensington-palota hétfői közleményében.

Már otthonában pihen Katalin hercegné, miután csaknem két héttel ezelőtt hasi műtéten esett át egy londoni magánklinikán. Bár az előre tervezett műtét sikeres volt, Katalint hosszan megfigyelés alatt tartották orvosai. A gyógyulási folyamata előre láthatóan további két hónapig is eltarthat, és várhatóan csak húsvét után tér vissza a királyi kötelezettségeihez.

A Kensington-palota közleményében így fogalmazott:

Katalin hercegné visszatért windsori otthonába, hogy otthon gyógyulhasson tovább műtétje után. A hercegné gyorsan gyógyul. A hercegné és a herceg szeretne köszönetet mondani a London Clinik csapatának, főleg az ápolószemélyzet által nyújtott ellátásért. A család szeretné továbbá megköszönni a világ minden tájáról jött jókívánságokat.

A közlemény arra továbbra sem tért ki, miért volt szüksége Katalinnak a műtétre, de azt már korábban leszögezték, hogy nem rákos megbetegedésről van szó. Úgy tudni, hogy a walesi hercegné még a királyi családhoz közel állóknak sem szólt a tervezett hasi műtétjéről. A szakértők egyetértenek abban, hogy Katalin a kellő időben további információkat fog megosztani a műtétjéről.

Kapcsolódó tartalom

Mindeközben apósa, III. Károly király állapotáról egyelőre nem érkeztek pontosabb információk múlt péntek óta. Károly prosztataműtéten esett át ugyanabban a kórházban, ahol Katalint kezelték.

Felesége, Kamilla királyné elárulta az operáció után, hogy az uralkodó jól érzi magát, és várhatóan pár nap múlva ő is otthonában gyógyulhat tovább. A következő egy hónapban esedékes programjait törölte.

III. Károly király eddig három éjszakát töltött a klinikán, a Buckingham-palota eddig nem adott ki nyilatkozatot hazatértéről.

Ajánljuk még