Fontos

Kiderült, miért távozik Szoboszlaiék edzője

Friss hírek érkeztek műtétje után Károly királyról

| Szerző: hirado.hu
A brit uralkodót péntek reggel vették fel egy londoni magánkórházba, hogy kezeljék megnagyobbodott prosztatáját.

„Jól érzi magát!” – mondta felesége Kamilla királyné, amikor elhagyta a kórházat, ahol férje, III. Károly király délután átesett a kisebb műtéti beavatkozáson. Az uralkodó legalább egy éjszakát a klinikán tölt majd.

A 75 éves Károly műtétjére abban a londoni kórházban került sor, ahol egy héttel ezelőtt Katalin hasi műtétje zajlott. Károly a megérkezése után meglátogatta Katalint is a klinikán.

„A királyt ma reggel felvették egy londoni kórházba a tervezett kezelésre. Őfelsége szeretne köszönetet mondani mindazoknak, akik az elmúlt héten jókívánságaikat küldték”

– közölte a Buckingham palota a délelőtt folyamán, bár várhatóan a műtét után további szűkszavú információval fognak majd szolgálni az uralkodó állapotáról.

Károlynál, aki 16 hónappal ezelőtt lépett a brit trónra, január 17-én diagnosztizálták a jóindulatú prosztatamegnagyobbodást.

Kapcsolódó tartalom

A király beavatkozása körüli hírverést az uralkodó és a palota is kitűnő lehetőségnek tekintette arra, hogy felhívják a férfiak figyelmét a prosztata megbetegedésekre.

A palota szerint a király „örömmel értesült arról, hogy a diagnózisának pozitív hatása van a közegészségügyi tudatosságra”.

Ajánljuk még