Aktuális

Őrizetbe vették Arnold Schwarzeneggert

Őrizetbe vették Arnold Schwarzeneggert

| Szerző: hirado.hu
Német lapértesülés szerint az osztrák-amerikai színész megpróbált átcsempészni egy nagy értékű karórát a repülőtéren.

A Terminátor sztárját őrizetbe vették a müncheni repülőtéren, miután egy több ezer dolláros órát találtak a táskájában, amit nem vámoltatott el.

Kalifornia állam egykori kormányzóját egy rutinellenőrzés során érték tetten, mint kiderült, egy luxusórát vitt a bőröndjében, amelyet aukcióra kívánt bocsájtani.

A Bild című német lap szerint az Audemars Piguet márkájú, svájci gyártmányú karóra piaci értéke 21 ezer dollár (mintegy 7,4 millió forint).

A színész eleinte barátságos és készséges volt a vámosokkal, de a háromórás kihallgatása után kezdte elveszíteni a türelmét.

Kapcsolódó tartalom

Schwarzeneggernek olyan személyes kérdéseket tettek fel, mint, hogy hány gyermeke van, hogy hívják a párját, mennyi pénzt tart a bankban és mennyi a nettó vagyona.

A hosszas kihallgatás után a színészt végül szabadon engedték.

„Adóügyi büntetőeljárást kezdeményeztünk. Az órát be kellett volna jelenteni, mert importáruról van szó”

– mondta Thomas Meister, a vámhivatal szóvivője.

Arnold Schwarzenegger osztrák származású amerikai színész, volt kaliforniai kormányzó a férfi alpesi sízők világkupa-sorozatának Kitzbühelben rendezett lesiklóversenyén 2023. január 21.én.
MTI/EPA/Christian Bruna

Arnold beleegyezett, hogy előre kifizeti az óra után fizetendő esetleges adókat.

Schwarzenegger óráját valószínűleg még csütörtökön kalapács alá teszik a Schwarzenegger Climate Initiative jótékonysági árverésén az ausztriai Kitzbuhelben.

Ajánljuk még