Időjárás

Viharos széllel tér vissza a tél

Most lenne a legnagyobb szükség Harryre, de ő a vállát sem rándítja a családi vészhelyzet közben

| Szerző: hirado.hu
Most, hogy Katalin hercegné és Károly király is egészségügyi gondokkal küzd, sok feladat hárul a királyi család talpon lévő tagjaira, és Harry herceg sok terhet levehetne szerettei válláról.

Szerdán valóságos sokként érte az Egyesült Királyságot a két váratlan bejelentés, miszerint a 42 éves Katalin hercegnét kedden megműtötték és az előre betervezett hasi műtét miatt kórházban fekszik, majd alig 90 perccel később közölték, hogy a 75 éves uralkodó, Károly király a jövő héten fog átesni egy korrekciós beavatkozáson megnagyobbodott prosztatája miatt.

Kamilla királyné, Károly király, Vilmos herceg és Katalin hercegné (Fotó: Chris Jackson/Getty Images For Buckingham Palace)

Mivel a királyi család két kulcsfontosságú tagja egy időre eltűnik a nyilvánosság elől, így amellett, hogy aggódhat a szeretteiért, a 41 éves Vilmos hercegnek még azzal is számolnia kell, hogy temérdek teendője mellett átvállaljon feladatokat apjától és feleségétől.

„Elég szokatlan, hogy két királyi családtag is kiesik, és ez még nagyobb nyomást fog helyezni Vilmosra” – mondta a New York Postnak Grant Harrold, aki hét évig dolgozott Károlynak, amikor ő volt a walesi herceg.

Most lenne a családnak a legnagyobb szüksége Harry hercegre, akire sajnos nem számíthat a királyi család.

Harry herceg ( Fotó: Kym Illman/Getty Images)

Robert Jobson cikke a Daily Mailben meglehetősen odamond a hercegnek, aki ezúttal bizonyíthatna. Most, hogy a „nagy hármas” (Károly király, Vilmos herceg, Katalin hercegné) a legkevésbé sem a hivatalos kötelességeivel van elfoglalva, felmerült a kérdés, ha bármi történne velük, ki az, aki pótolni tudná őket a hivatalos eseményeken?

Kapcsolódó tartalom

Mint Jobson írja, bizony Harry herceg tökéletes lenne a szerepre, hiszen nem is volt olyan rég, amikor ő, bátyja és sógornője voltak a tuti trió. Harry mindig is üdítően szórakoztató volt, elbűvölő, és rátermett azokra a feladatokra, amelyeket a királyi családban betöltött szerepe miatt kellett elvégeznie. Mindig lelkesen vetette bele magát a hivatalos feladatokba otthon és külföldön egyaránt, hogy elnyerte nagymamája, Erzsébet királynő kegyeit. Harry ugyan gyakorlottan eleget tett a hercegi szerepnek, de súlyos teherként nehezedtek a vállán ezek a kötelezettségek, ráadásul botránykönyvének címe óta tudjuk, hogy mindig is „tartaléknak” érezte magát a családban.

És, hogy hol van most Harry herceg?

Miután feleségül vette Meghan Markle színésznőt, Amerikába költözött, zsíros szerződést kötött a Spotify-jal, ami még a felszállóágban semmivé porladt, s bár a Netflix egyelőre kitart a hercegi pár mellett, reménykedve, hogy „átveszik az uralmat” Hollywood felett, egyelőre Harry hokimeccseket nyit meg, és olyan mondvacsinált címekért hálálkodik a tengerentúlon, mint a Repülés élő legendája, melyet a Kiddie Hawk Air Academy adományozott neki alig egy hete, figyelmen kívül hagyva olyan történelmi személyeket, akik a Holdon is jártak.

Kapcsolódó tartalom

Harry herceg a Vancouver Canucks és a San Jose Sharks NHL-meccse előtt a Rogers Arénában (Fotó: Derek Cain/Getty Images)

Sajnos Harry a legtöbb hidat felégette azzal, hogy könyvekben és filmekben támadta a családját. Testvérének, Vilmosnak azonban most nagyon jól jönne egy kis támogatás, hiszen neki kell gondoskodnia családjáról, miközben felesége, Katalin a műtét után lábadozik, és apja is műtétre vár, valamint nagybátyja, András herceg „száműzetését” tölti az Epstein-botrányt követően.

Nem valószínű, hogy a büszke és sértett Vilmos segítséget kérne az öccsétől, és valószínűleg Károly sem tenné ezt meg, de talán éppen most nyújthatna Harry segítő jobbot.

Kérés nélkül, szeretetből…

Ajánljuk még