Aktuális

Felesége után, apjáért is aggódhat Vilmos herceg

Felesége után, apjáért is aggódhat Vilmos herceg

| Szerző: hirado.hu
A brit trónörökös feleségénél hasi műtétet végeztek el, apját, Károly királyt pedig prosztatamegnagyobbodás miatt kezelik.

Aggódik Vilmos herceg, aki hatalmas nyomásnak van kitéve, miután feleségét, Katalin hercegnét megműtötték, és hamarosan apja is kórházba kerül.

A 42 éves Katalint kedden egy előre betervezett hasi műtét miatt szállították kórházba, míg a 75 éves uralkodó a jövő héten fog átesni egy korrekciós beavatkozáson megnagyobbodott prosztatája miatt.

Mivel a királyi család két kulcsfontosságú tagja egy időre eltűnik a nyilvánosság elől, így amellett, hogy aggódhat a szeretteiért, a 41 éves Vilmos hercegnek még azzal is számolnia kell, hogy teendői mellett átvállaljon feladatokat apjától és feleségétől.

„Elég szokatlan, hogy két királyi családtag is kiesik, és ez még nagyobb nyomást fog helyezni Vilmosra” – mondta a New York Postnak Grant Harrold, aki hét évig dolgozott Károlynak, amikor ő volt a walesi herceg.

„Biztos vagyok benne, hogy aggódik, ahogyan bárki aggódna egy hasonló helyzetben. Vilmos azonban jól bírja a stresszt, ahogy azt már sokszor be is bizonyította.”

Kapcsolódó tartalom

Vilmos és Katalin londoni hivatalának ismertetése szerint a 42 éves hercegnén kedden hajtották végre a tervezett műtéti beavatkozást, amely sikerrel járt. Katalin valószínűleg 10-14 napot tölt kórházban, utána otthonában lábadozik, és húsvét előtt nem mutatkozik a nyilvánosság előtt. Úgy tudni, nem rákos megbetegedésről van szó.

Ami Károlyt illeti, a 75 esztendős uralkodó szóvivője hangsúlyozta, hogy jóindulatú, évente több ezer férfinál előforduló elváltozásról van szó, és a király közéleti programjait a lábadozás rövid időszakára elhalasztják.

Kapcsolódó tartalom

Károly 2022. szeptember 8-án, édesanyja, II. Erzsébet királynő halálának pillanatában lépett trónra. A királynőt életének 97., uralkodásának 71. esztendejében érte a halál nyári rezidenciáján, a skóciai Balmoral kastélyában.

Vilmos és Katalin 2011 áprilisában kötött házasságot. Vilmos herceg – néhai nagymamája, a 2022 szeptemberében elhunyt II. Erzsébet királynő halála óta – a trónörökösi cím birtokosa, és édesapja, III. Károly király után majdan az Egyesült Királyság uralkodója lesz.

A hercegi házaspárnak három gyermeke van. Elsőszülött gyermekük, az idén 11 esztendős György szintén a brit trón első számú várományosa lesz édesapja trónra lépése után.

Vilmos walesi herceg, Károly király elsőszülött fia és felesége, Katalin walesi hercegné érkezik gyermekeikkel, György herceggel (b), Lajos herceggel (k) és Sarolta hercegnővel a Lambrook magániskolában tartandó tanévkezdő ismerkedésre a Berkshire megyei Ascot közelében 2022. szeptember 8-án (Fotó: MTI/EPA/PA pool/Jonathan Brady)

Ajánljuk még