Aktuális

Lemondott a francia miniszterelnök

Katalin hercegné love storyjának titkos története, így kezdődött a tündérmese

| Szerző: hirado.hu
Hogyan lett Kate Middletonból hercegné? A hivatalos love story mögött számos elhallgatott részlet, drámai fordulat és titok rejtőzik.

Katalin hercegné kedden ünnepli 42. születésnapját ,és lassan teljes homályba vész, hogyan is lett egy repülőtiszt és egy légiutas-kísérő lányából minden idők egyik legkörülrajongottabb hercegnéje. Bár nagy vonalakban emlékszünk rá, hogy Katalin és Vilmos egy iskolába járt, azonban az ő love storyjuk sem volt éppen zökkenőktől mentes.

London, 2010. december 11. Katalin és Vilmos eljegyzési fotója (Fotó: MTI/EPA)

Vilmos herceg és Kate Middleton valóban a skóciai St. Andrews Egyetemnek köszönhetik, hogy megismerkedtek egymással, ahol mindketten 2001-ben kezdték meg felsőfokú tanulmányaikat művészettörténet szakon, azonban nem Katalin volt az első lány, aki elrabolta a trónörökös szívét.

Katalin elődje, Carley

Károly walesi herceg és a néhai Diana hercegné elsőszülött fia a „legenda” szerint akkor figyelt fel először Kate Middletonra, amikor az akkor mindössze 19 éves lányt megválasztották az egyetem 11 kollégiumának egyike, a Sally’s legszebb lányának. Ám a románc kezdete még váratott magára egy darabig, Vilmos ugyanis végül Carley Massy-Birch-csel jött össze elsőként. Carley más volt, mint azok a diáklányok, akik minden lehetséges alkalmat megragadva gőzerővel próbáltak „nyomulni” a jóképű trónörökösnél. Nem kérkedett királyi hódításával, a közösen töltött idő nagy részét csendes magányban töltötték, Carley például szívesen főzött otthon szerelmének. Kapcsolatuk annyira titkos volt, hogy egy-két kivétellel még az egyetemi hallgatók is csak évekkel a diplomaosztó után tudták meg, hogy ők valaha egy párt alkottak.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Royal Style Watch (@royalstylewatch) által megosztott bejegyzés

Amikor minden megváltozott

A fordulat 2003-ban, egy az egyetemen megrendezett jótékonysági divatbemutatón következett be, ahol Kate Middleton fekete fehérneműben és áttetsző ruhában vonult végig a kifutón, egy csapásra elállítva Vilmos lélegzetét. A herceg, meglátva az alig ruhában vonuló Katalint, azt súgta barátjának, Fergusnak: „Kate dögös!” Még aznap este megkörnyékezte a lányt. Meg akarta csókolni, ám Kate elhúzódott. A parti egyik résztvevője szerint nem akart rossz benyomást kelteni vagy megkönnyíteni Vilmos helyzetét. Egy év múlva a sajtó már a házasságukról pletykált.

A ruha, amely elcsavarta Vilmos herceg fejét:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

HELLO! Canada Magazine (@hellocanadamag) által megosztott bejegyzés

Másodévesként Vilmos és három barátja az egyetem központjában bérelt ki közösen egy házat. Az egyik barát hogy, hogy nem, Katalin volt. A pár igyekezett titokban tartani románcát, megfogadták, hogy soha nem fogják meg egymás kezét nyilvános helyen, és a partikon is külön jelentek meg. Ám otthonuk magányában úgy viselkedhettek, mint más egyetemi párok. Együtt néztek filmeket, pizzát, indiai vagy bangladesi ételt rendeltek az utcájukban levő kis étteremből, amiért Katalin annyira odavolt.

Carley bosszúja

Az első alkalom, amikor nyilvánosan elismerték kapcsolatukat, inkább volt balul sikerült véletlen, mint hivatalos bejelentés. Vilmos exét, Carley-t is meghívták egy partira, ahol az „Én még soha…” játékot játszották. A játék lényege, hogy a résztvevők bevallanak valamit, amit még soha nem tettek életükben, és az, aki a többiek közül már megtette azt, kénytelen inni.. Carley a játék során azt találta mondani: „Soha nem randiztam két emberrel az itt jelen levők közül.” Oldalán Katalinnal egyértelmű volt, hogy a szúrós mondat Vilmosnak szólt. „El sem hiszem, hogy ezt tudtad mondani” – mormolta az orra alatt Vilmos, majd legurította a kötelező rövidet.

Utolsó évük alatt, amikor kapcsolatuk szélesebb körben még mindig titok volt, Kate és Vilmos gyönyörű, vidéki villába költözött a város mellé. A kőfal mögött rejtett birtokon zavartalanul folytathatták románcukat.

Az első lesifotó

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

swilly⛅ (@royal.b2) által megosztott bejegyzés

Hiába a titkolózás és az óvatosság, 2004. április 1-én minden kétely szertefoszlott: Vilmost és Katalint Svájc híres síparadicsomában, Klostersben kapták lencsevégre a lesifotósok, ráadásul Károly herceg társaságában, sokatmondó szerelmes pillantások és csókolózás közepette. A legnagyobb példányszámú brit hetilapban, a The Sunban napvilágot látott képek egy világ számára tették egyértelművé, hogy Vilmos herceg és Kate Middleton között bizony több van puszta jó barátságnál.

Katalin kiborul

2006-ban a brit bulvársajtó egyre mérgesedő rosszindulata, a paparazzók állandó zaklatása, na meg a Vilmosról éjszakai klubokban, idegen lányok oldalán készült lesifotók kezdték kikezdeni Katalin idegeit. Ultimátumot adott Vilmosnak: vagy elkötelezi magát mellette és komolyan veszi a kapcsolatukat, vagy mindennek vége köztük. Nem akart tovább nevetség tárgya lenni. De a médiacirkusznak ezzel még nem volt vége.

Míg Vilmos a brit katonaságnál szolgált, és társaival rendszeresen járt el szórakozni, Kate felmondta asszisztensi állását a Jigshaw divatcégnél, és egyedül élt Londonban. A paparazzik felfigyeltek laza életstílusára, mely igen eltért Vilmos szigorú kaszárnyaéletétől. A sajtó elkezdte azzal gúnyolni, hogy mást sem csinál, mint otthon lebzsel vagy shoppingol, miközben folyton csak azt várja, a herceg mikor kéri már meg a kezét. Ráragasztották a Várakozós Katie (Waity Katie) gúnynevet, amit nagyon rosszul viselt. Míg kedvese egyre jobban elkeseredett, Vilmos szabadságra vágyott és repülésre: úgy döntött, a katonai akadémia elvégzése után a királyi légierőnél marad, mint pilóta. Ez megpecsételte kapcsolatukat, legalábbis néhány hónapra.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Historic Pictures (@historic_imagery) által megosztott bejegyzés

A szakítás

2007 tavaszán szakítottak – a hivatalos indoklás szerint a herceg elfoglaltságai, és a kevés együtt töltött idő miatt –, majd egy időre mindketten belevetették magukat az éjszakai életbe. Pár hónap után azonban Vilmos szó szerint visszakönyörögte magát szerelméhez, és egy romantikus, Seychelle-szigeteki békülésen ígéretet tettek egymásnak, hogy komolyan veszik a közös jövőt. A bennfentesek egyike szerint nem ott döntöttek a házasságkötésről, csak megállapodást kötöttek. Vilmos elmondta Katalinnak, hogy ő a nagy ő, de még nem áll készen a házasságra. A hadseregben szolgált, aztán kötelezettségei voltak a légierőnél és a királyi haditengerészetnél, így az esküvő nem tűnt azonnali lehetőségnek.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Windsor Royal Family (@windsor.royal.family) által megosztott bejegyzés

Egy tündérmese kezdete

Végül 2010 októberében számtalan intenzív érzelmi csúcspont és keservekkel teli hullámvölgyek után eljött a várva várt pillanat: egy kettesben töltött kenyai vakáció alatt Vilmos megkérte szerelme kezét, szeretett édesanyja, a néhai Diana hercegnő jegygyűrűjével. Az eljegyzés tényét novemberben a királyi udvar hivatalosan is bejelentette, s nem sokkal később a hercegi esküvő dátumát is kitűzték, 2011. április 29-ére, amelyet azóta az évtized, sőt, egyesek szerint egyenesen az évszázad esküvőjének napjaként emlegetnek.

Ajánljuk még