Időjárás

Mennyi hó fog még esni? Holle anyó kitart, térképen mutatjuk a részleteket

Besorozták katonának a világ egyik leghíresebb fiúbandájának tagjait

| Szerző: hirado.hu
Az együttes két énekese már korábban megkezdte a szolgálatot és hamarosan a formáció négy másik tagja is bevonul.

A BTS K-pop együttes négy újabb tagja kezdi meg hamarosan a kötelező dél-koreai katonai szolgálatot – közölte menedzsmentügynökségük. A dél-koreai média arról számolt be, hogy a négy énekes jövő héten kezdi meg a szolgálatot, RM és V december 11-én, Csimin és Dzsongguk pedig december 12-én. A katonai bázisokra való bevonulásuk napján nem lesznek hivatalos események.

Az ügynökség azt tanácsolta a rajongóknak, hogy tartózkodjanak a helyszínek látogatásától, hogy megelőzzék az esetleges tömeghisztériával kapcsolatos problémákat.

A BTS három másik tagja, Csin, J-Hope és Suga már megkezdte katonai szolgálatát.

Az együttes 2013-ban alakult, és hazájukban azonnal hatalmas sikernek örvendtek. Négy évvel később a várva várt nemzetközi elismerést is meghozta számukra a Wings című albumuk, amellyel észak-amerikai turnéra indultak. A koncertek után az együttes részt vett a 2017-es Billboard Music Awards zenei díjátadón, ahol megkapták a Top Social Artist díjat. Ezzel a BTS lett az első K-Pop csapat, aki díjat nyert a Billboard díjátadón. A BTS-nek jelenleg 74 millió Instagram-követője van.

Dél-Koreában minden munkaképes férfinak körülbelül 18-21 hónapot kell a hadseregben szolgálnia a sorkatonai rendszer keretében, amelyet a rivális Észak-Korea esetleges támadásával szembeni készenlét fenntartása érdekében hoztak létre.

Tavaly heves vita alakult ki arról, hogy a BTS tagjait fel kellene-e menteni a katonai szolgálat alól híresség státuszukra hivatkozva. Az együttes később nyilatkozatban erősítette meg, hogy nem kívánnak kibújni, mind a heten teljesítik a kötelességüket és várják, hogy 2025-ben újra összeállhassanak.

A dél-koreai törvények mentességet biztosítanak a sportolók, a klasszikus és hagyományos zenészek, valamint a balett- és más táncosok számára, ha úgy ítélik meg, hogy személyük növeli az ország presztízsét. A K-pop énekesek nem jogosultak a különleges mentességre.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még