Aktuális

Ismét indít járatokat a repülőtér, de a vasúti közlekedés továbbra is szünetel

Kiderült, ki pótolja Russel Crowe-t az új Gladiátor moziban

| Szerző: hirado.hu
Végre kiderült, mit keres Denzel Washington az új Gladiátor-filmben.

A következő hetekben befejeződhet az új Gladiátor-film forgatása, ami a nagy hollywoodi színészsztrájk miatt szaladt félbe, és Ridley Scott rendező nekiállhat vágni a teljes felvett anyagot.

Denzel Washington amerikai színész, rendező, producer az Amerikai Filmintézet (AFI) életműdíjának 47. átadóünnepségén a Los Angeles-i Dolby Színházban 2019. június 6-án (Fotó: MTI/EPA/Nina Prommer)

Közben lassan tisztázódik, milyen szerep jut Denzel Washingtonnak. Azt eddig is tudni lehetett, hogy nagyon fajsúlyos figurát alakít. A film új főhőse Lucius (Paul Mescal), aki a 2000-es film kisfiújából, érett politikussá és harcossá fejlődött, célja pedig a birodalom megreformálása. Mellette fontos szerep jut a Washington által megformált egykori gladiátornak, az érdemei elismeréseként felszabadított rabszolgának.

A karakter neve még nem ismert, de már lehet róla közelebbit tudni: a ScreenRant szerint úgy tűnik, hogy két korábbi szereplőből gyúrták össze. Egyfelől a legutóbb Russell Crowe által játszott Maximusból, az eredeti gladiátorból, másrészt Proximóból, akit az akkori forgatás idején elhunyt Oliver Reed játszott. Utóbbi szintén felszabadított rabszolgaharcos volt – aztán tapasztalatait kamatoztatva gladiátorképzőt és gyümölcsöző fegyverkereskedő hálózatot működtetett.

Washington karaktere valószínűleg hasonló nyugállományú harcos lehet a folytatásban, aki a korrupt birodalom ellensége, és nem csekély katonai erőt tud mozgósítani céljai elérése érdekében: a ScreenRant elképzelése szerint Luciust támogatja majd cselszövéssel és amikor kell, nyers erővel.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még