Aktuális

Helikopter zuhant az autópályára, többen megsérültek

A korona kegyetlen és hamis ábrázolása Diana hercegné életének

| Szerző: hirado.hu
A sorozat utolsó évadának első négy epizódja a hónap elején jelent meg, és részletesen bemutatta Diana szerelmét, az egyiptomi milliárdos Dodi Fayedet, és a kettejük idejekorán bekövetkezett halálát.

Diana hercegné története lezárult A korona hatodik évadának első részével, azonban a brit királyi dráma tele van történelmi pontatlanságokkal – legalábbis a BBC tudósítójának, Michael Cole-nak, Mohamed al-Fayed egykori szóvivőjének véleménye szerint.

Cole a The Sun magazinnak elmondta, hogy a sorozat tiszteletlenül ábrázolja a néhai hercegnét, a Dodival való kapcsolatát, és Dodi apjának, Mohamednek a részét a történetben.

„Teljesen az ellenkezője az igazságnak. Szükségtelenül kegyetlen.”

Az egykori szóvivő szerint Dodi édesapja, Mohamed al-Fayedet úgy ábrázolták, mintha egy kerítő lenne fia és Diana kapcsolatában, amit a saját hasznára akart fordítani. Továbbá a sorozatban azt állították, hogy Mohamed küldte rá a néhai hercegnére a lesifotóst, akinek hála, végül az egész világ értesült Diana és Dodi kapcsolatáról. „Ezek szemen szedett hazugságok. Elhunyt emberek meggyalázása.”

Diana hercegné (Fotó: Nemzeti Fotótár/EPA/PA/David Cheskin)

A The Crown hatodik és egyben befejező évada Diana halálának előzményeit és utóhatásait mutatja be. Az első négy epizód november 16-án került adásba, a többi pedig december 14-én debütál.

A második felvonás a jelenlegi walesi herceg és hercegné között kibontakozó románcot mutatja majd be. Vilmos herceg 2001-ben az egyetemen ismerte meg Katalint, ugyanebben az évben a trónörökös öccse, Harry herceg sorozatos botrányai miatt szerepelt a címlapokon.

A korona szereplőgárdája az ötödik évadra újabb cserén ment keresztül, az uralkodót Imelda Staunton, Fülöp herceget Jonathan Pryce, Károlyt Dominic West és Dianát Elizabeth Debicki alakította.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még