Időjárás

Néhol már 15 centi hó hullott – mutatjuk, hol ébredtek téli mesevilágra

Vilmos herceg kiborult, hazugságokat terjesztenek a királyi családról

| Szerző: hirado.hu
Omid Scobie brit újságíró botrányos állításokat tett új, Végjáték című könyvében, amelyben Harryt és Meghant szentként, a királyi család tagjait pedig a megtestesült gonoszként festi le.

Újabb botránykönyv készült a mindig izgalmas királyi család témában. A 42 éves író, Omid Scobie egyértelműen állást foglalt a kettészakadt család között, és ezzel el is nyerte a Meghan Markle „szócsöve” címet.

Omid olyan, bizonyíték nélküli állításokat tett, mint hogy Meghan és Katalin hercegné 2019 óta egy szót se váltottak egymással. Szerinte Katalin több időt töltött azzal, hogy sógornőjéről pletykáljon, mint amennyi időt valaha a társaságában töltött.

Scobie azt írja, hogy Harry és Meghan tavaly karácsonykor ajándékokat küldött Vilmosék három gyermekének, de a walesi hercegi pár még egy SMS-sel sem válaszoltak nekik.

Kapcsolódó tartalom

„Meghan soha többé nem akarja betenni a lábát Angliába. Soha nem érezte magát otthon. És soha többé nem akar részt venni a brit monarchia áskálódásában” – állítja Meghan Markle „szócsöve”.

A botránykönyvben továbbá olyan állításokat tett még, mint:

  • Meghan elmondta Károly királynak, hogy két ember is kétségbe vonta fia, Archie bőrszínét, és ezügyben nem tett semmit az uralkodó
  • Meghan azért döntött úgy, hogy nem vesz részt a koronázáson, mert nem akart újra belemerülni az udvari szappanoperába
  • Ennek ellenére ő és Harry még mindig küldözgetik a fotókat Károlynak az unokáiról
  • Harry megkérdezte az apjától: „nem akarod többé látni az unokáidat?”, miután Károly kilakoltatta őket a Frogmore Cottage-ból
  • Károly azt mondta a királyi család tagjainak, hogy ne bízzanak Harryben a Tartalék című önéletrajzi könyve megjelenése után.

Vilmos herceg szövetségesei nekimentek a felháborító feltételezéseknek

A walesi herceg pártolói és barátai felháborítónak tartják, hogy valaki, akinek valójában semmi belelátása nincs a királyi család életébe, hogy tehet ilyen állításokat, bármiféle bizonyíték nélkül.

„Omid Scobie összeesküvés-elméleteket terjeszt, amelyeket tényként kezel. Ez undorító és ellentmond minden írói etikának.”

A Kensington-palota és a Buckingham-palota egyelőre nem adott ki semmilyen közleményt az új könyvvel kapcsolatban.

(Fotó: EPA/NEIL HALL)

A The Sunday Timesnak adott legutóbbi interjújában Scobie úgy jellemezte Vilmost, mint egy forrófejű, hataloméhes embert, aki hajlandó bármit megtenni azért, hogy a porba tiporja öccsét, Harry herceget.

Meghan Markle „szócsöve” a walesi hercegnét, Katalint sem kímélte, szerinte a háromgyermekes anyuka bőven alulteljesít a feladataiban és csak a felszínre ad, kínosan ügyel még arra is, hogy a lábát jól teszi, a fejét pedig a homokba dugja.

„Vilmos azt még elviseli, ha rajta köszörülik a nyelvüket, de azt már nem fogja tűrni, hogy ezt tegyék Katalinnal is.”

Kapcsolódó tartalom

Harry Tartalék című botránykönyve óta elég fagyos a hangulat. Károly ráadásul állítólag haragszik fiára, aki feleségét, Kamilla királynét meglehetősen rossz színben tüntette fel a könyvében.

Ennél már csak a testvérek, Harry és Vilmos herceg kapcsolata mondható rosszabbnak. A trónörökösnek nem olyan szoros már a kapcsolata az öccsével, amióta Harry és amerikai felesége, Meghan hercegné három éve bejelentette, hogy felhagy a királyi család képviseletében végzett hivatalos tevékenységével, és Kaliforniába költözött a házaspár. A helyzeten nyilván csak rontott a botránykönyv, mely Vilmost sem kímélte.

Ajánljuk még