Időjárás

Éjféltől intenzív havazás várható, a közútkezelő munkagépei már sózzák az utakat

Vészhelyzet a repülőn – John Travolta biztosra vette a halált

| Szerző: hirado.hu
A színész megosztotta halálközeli élményét, amikor azt hitte, hogy ő és családja lezuhan a repülővel.

John Travolta új filmje, a The Shepherd premierjén emlékezett vissza az 1992-ben történt kis híján végzetes kimenetelű repülőgép-meghibásodásra. A Grease sztárja, aki 1976-ban szerezte meg első pilótaengedélyét, feleségével, a 2020-ban elhunyt Kelly Preston színésznővel és hét hónapos kisfiukkal utazott, amikor egyszer csak elszállt az elektronika a pilótafülkében.

„Megtudtam, milyen érzés, amikor az ember teljesen biztosra veszi, hogy meg fog halni. Volt két jó sugárhajtóművem, de nem voltak műszereim, nem volt áram, semmi. És azt hittem, hogy vége”

– mesélte a színész.

Travolta 1992-ben a gépével, amelyen néhai felesége is utazott, kényszerleszállást hajtott végre a washingtoni repülőtéren. Landolás előtt a levegőben a gépe majdnem összeütközött egy Boeing 747-essel, ami miatt négy repülőtéren rövid időre felfüggesztették a járatokat.

(Fotó: MTI/EPA/AFP/Martin Bureau)

„Az előírásoknak megfelelően alacsonyabb magasságba ereszkedtünk. Akkor megláttam a washingtoni emlékművet, és tudtam, hogy itt vagyunk a nemzetközi repülőtér mellett.”

1992. november 24-én a The Washington Post részletesen beszámolt Travolta vészhelyzeti leszállásáról. A landoláskor kilyukadtak a repülőgép kerekei.

Kapcsolódó tartalom

Travoltának legalább hét repülőgép van a tulajdonában, köztük egy Boeing 707-es, egy Bombardier Challenger 601-es, egy Boeing 727-es és három Gulfstream repülőgép. Emellett 2002 óta az ausztrál Qantas repülőgép-társaság nagykövete is.

A színész floridai birtokán még egy saját kifutópálya is található.

Ajánljuk még